#31  
Old 24th July 2006, 00:20
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I did not solve the last problem yet, but I have a new one:

I copied over the mysql database and now when I try to restart mysql I get this error:

Quote:
h898552:/var/www# /etc/init.d/mysql restart
Stopping MySQL database server: mysqld...failed.
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
Killing MySQL database server by signal: mysqld.
Starting MySQL database server: mysqld.
Checking for crashed MySQL tables in the background.
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
h898552:/var/www#
any idea why the debian-sys-maint user cannot login anymore?

###edit###

basically its 2 different problems:

I copied over one site to the new server but the web6_u1 was not inside the mysql db of the new server, so I copied the newest mysql db from the old server to the nwe one. Basically now I cannot restart the mysqld on the new server (see above errors) and I cannot login to the web6_db1 I also copied over although now the web6_u1 user is inside the mysql db.
2nd problem is a working db that I had already created on the new server is not working anymore.


###2nd edit###
1st problem: http://pacura.ru does not react at all, I get a site not found. I redirected this domain to the new server IP more than 24hours ago then went ahead and transfered the account to the new isp cfg server running debian, like described earlier in this thread - so where is the catch? web6_db1 exists, web6_u1 exists, I can login with phpmyadmin with these info.

2nd problem: web8_db1 and web8_u1 work to login using phpmyadmin but if I login as web8_u1 I see no databases, if I login as root I see web8_db1 so how can I repair this so that that user sees that DB? ###solved### I logged in with webmin, went to the mysql module and added the web8_u1 user to the database permissions table

Last edited by Ovidiu; 24th July 2006 at 11:46.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 24th July 2006, 18:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tenaka
1st problem: http://pacura.ru does not react at all, I get a site not found.
It's working for me. I get a white page, but it's working.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #33  
Old 24th July 2006, 22:46
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

in between I got a white page too, but no source code???

by now it works, it looks to as if the DNS update took longer than 24 hours ....
I hope zice.ro will work too soon... thats the one where I get the shared IP page.
Reply With Quote
  #34  
Old 24th July 2006, 23:59
todvard todvard is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 85
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
h898552:/var/www# /etc/init.d/mysql restart
Stopping MySQL database server: mysqld...failed.
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
Killing MySQL database server by signal: mysqld.
Starting MySQL database server: mysqld.
Checking for crashed MySQL tables in the background.
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'debian-sys-maint@localhost' (Using password: YES)'
h898552:/var/www#
the password for debian-sys-maint user is stored in two places, first encrypted in the mysql database, second in the /etc/mysql/debian.cnf file. I think you overwrote your mysql database with the dump from your old server, which means you will need to copy over the debian.cnf file from the old server as well.
Reply With Quote
  #35  
Old 25th July 2006, 10:02
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

thx.

that worked wonderful and I think it is worht mentioning somewhere, like in the FAQ.
Reply With Quote
  #36  
Old 30th July 2006, 02:40
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

ok, the move went ok, I jsut have one problem left: the stats are no longer compiling on the new server...

any suggestions what could have went wrong during the move or shall I start loking for "stats no longer compiling" posts?

also the problem with one of the databases persists:

Quote:
h898552:/var/www# mysql -h localhost -u root -p****** web3_db1 < web3_db1.sql
ERROR 1064 at line 12: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'NOT NULL,
PRIMARY KEY (id),
KEY ip (ip(15))
) TYPE=MyISAM'
h898552:/var/www#
any ideas? the mysql version is the same on both systems. I could upgrade wordpress (the application that uses this DB) to the newest version, maybe the error lies within the DB ?

Last edited by Ovidiu; 31st July 2006 at 10:12.
Reply With Quote
  #37  
Old 31st July 2006, 16:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tenaka
ok, the move went ok, I jsut have one problem left: the stats are no longer compiling on the new server...
Run
Code:
crontab -e
and then restart cron:
Code:
/etc/init.d/cron restart
Quote:
Originally Posted by Tenaka
any ideas? the mysql version is the same on both systems. I could upgrade wordpress (the application that uses this DB) to the newest version, maybe the error lies within the DB ?
What's in line 12 of web3_db1.sql?
Is web3_db1.sql emtpy (no tables in it) when you try to restore it from the dump?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #38  
Old 1st August 2006, 08:37
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

thx for helping, I tried the crontab -e and cron restart solution already, I'll wait and see what the new month brings.

regarding the DB issues, it got solved here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5909

there was a problem with some backticks. I just cut out the section with the backticks as it was a plugin for wordpress.
Reply With Quote
  #39  
Old 2nd August 2006, 08:26
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I have no stats showing for august for those sites that I moved from the old server, for the new created sites there is not even a stats folder being created.

I will look out for the thread dealing with this problem, I just wanted to mention that the stats stopped/never worked on this new system...
Reply With Quote
  #40  
Old 2nd August 2006, 11:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
 
Default

Do you have httpd logfiles in /var/log/httpd with the date in the name?

Do you get any errors when you execute:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot access ispconfig site Nu2Linux Installation/Configuration 13 3rd January 2009 16:29
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 05:20
42goISP vs. ISPConfig nveid General 1 16th January 2006 10:07
Mirroring ISPConfig with DRBD rodriglm General 5 2nd January 2006 13:48
Moving mail in ISPConfig rodriglm General 3 7th December 2005 10:44


All times are GMT +2. The time now is 08:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.