Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st July 2008, 11:37
pc_helferlein pc_helferlein is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy ISPConfig refuses install under suse 11

I made a clean install step by step and all went ok, but now the ispconfig refuses to install.
I get this message:

Configured for linux-elf.
making all in crypto...
make[1]: Entering directory `/tmp/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.7m/crypto'
( echo "#ifndef MK1MF_BUILD"; \
echo ' /* auto-generated by crypto/Makefile for crypto/cversion.c */'; \
echo ' #define CFLAGS "gcc -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -DOPENSSL_NO_KRB5 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -m486 -Wall -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM"'; \
echo ' #define PLATFORM "linux-elf"'; \
echo " #define DATE \"`LC_ALL=C LC_TIME=C date`\""; \
echo '#endif' ) >buildinf.h
gcc -I. -I.. -I../include -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -DOPENSSL_NO_KRB5 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -m486 -Wall -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM -c -o cryptlib.o cryptlib.c
cc1: error: unrecognized command line option "-m486"
make[1]: *** [cryptlib.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.7m/crypto'
make: *** [sub_all] Error 1
ERROR: Could not make OpenSSL
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 888: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: Das mitgelieferte PHP-Binary funktioniert auf Ihrem System nicht! Die Installation bricht hier ab!

does anyone know why that happens?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st August 2008, 13:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Did you set up the system according to http://www.howtoforge.com/perfect-server-opensuse11 ?
What's the output of
Code:
uname -a
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 1st August 2008, 16:43
pc_helferlein pc_helferlein is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

uname -a Throws me the following information :-):

Linux sharing 2.6.25.11-0.1-pae #1 SMP 2008-07-13 20:48:28 +0200 i686 athlon i386 GNU/Linux


The trick with -486 replacment by itune=486 didn't work out i already tried that.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd August 2008, 13:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Did you set up the system according to http://www.howtoforge.com/perfect-server-opensuse11 ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd August 2008, 14:21
pc_helferlein pc_helferlein is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Yep four times before i registered in the forums.
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd August 2008, 21:08
squared squared is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hey, i'm getting the same.
Followed the How To guide four times from 4 clean installs and i get stuck @ this same point too

my error messages are excatly the same as above
i even get the same info when i type uname -a

Linux server 2.6.25.5-1.1-pae #1 SMP 2008-06-07 01:55:22 +0200 i686 athlon i386 GNU/Linux

I've included my output in a txt file if anyone wishes to look
Attached Files
File Type: txt compile.txt (18.2 KB, 189 views)

Last edited by squared; 3rd August 2008 at 00:11. Reason: Updating post
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to squared For This Useful Post:
pc_helferlein (2nd August 2008)
  #7  
Old 3rd August 2008, 12:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,624
Thanks: 793
Thanked 4,996 Times in 3,909 Posts
Default

I just did a test installation on OpenSuSE 11 and it compiled fine for me. I followed the perfect setup line by line.

I used the default kernel:

Linux server1 2.6.25.11-0.1-default #1 SMP 2008-07-13 20:48:28 +0200 i686 i686 i386 GNU/Linux

To your problem:

1) Install all available updates with yast.
2) Run the following line from the perfect setup guide to make sure that really all prerequisites for the compilation are installed:

Code:
yast2 -i findutils readline libgcc glibc-devel findutils-locate gcc flex lynx compat-readline4 db-devel wget gcc-c++ make vim telnet cron iptables iputils man man-pages
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd August 2008, 12:33
pc_helferlein pc_helferlein is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

Since I installed a ssh console server at the beginning and worked my way through the installations without any errors even using copy and paste at the end of the 4th installation i don' have any idea what could have gone wrong.
As i said I tried it 4 times and each time on a fresh installation from DVD.

Could it maybe be possible that Suse made some minor updates which could interfere without you knowing it?
If you wish I will retry it a fifth with a clean installation on my VM Workstation. I could also can try that you can download the VM-Ware image so you could see for yourself if it still fails, or maybe you contact me via mail or icq so we can have a lok together at that mysterious "bug" that bugs me.

kind regards
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd August 2008, 12:41
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,624
Thanks: 793
Thanked 4,996 Times in 3,909 Posts
Default

Quote:
Could it maybe be possible that Suse made some minor updates which could interfere without you knowing it?
I dont think so, as I did the installation again an hour ago and it worked like a charm.

Maybe you should try it again under vmware, the only thing I can tell you at the moment is that there is no bug in the installation instructions or in ISPConfig as far as I can see.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 3rd August 2008, 18:22
squared squared is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Almost given up...

Yeah, i also pasted the commands through putty so no chance of typo's.
i also was searching the fourms and some one had the same issue and it turned out to be faulty memory - but after 5 passes with MemTest my memory seems fine

Tried all the other commands and packages others are suggesting but still...
"ERROR: cant make OpenSSL" its starting to get me a little crazy

no chance that 2nd unconfigured network card could be the cause ???
guess i'll take it out and then i'm going to do a clean install again and type the commands in manually from the perfect setup guide.

Will let you know what happens
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New ISPConfig Install swamprat Installation/Configuration 1 12th May 2008 19:56
How can I get PHP to work after ISPConfig Install alvadore Installation/Configuration 22 30th March 2008 15:57
ispconfig on suse 10.1 and fedora core 5 dimas Installation/Configuration 1 13th August 2006 19:52
suse 9.3 install: E: Couldn't find package ncftp aallen Installation/Configuration 4 26th January 2006 20:02
install successful but no ispconfig site Nu2Linux Installation/Configuration 3 3rd November 2005 23:30


All times are GMT +2. The time now is 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.