Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd September 2008, 22:21
d0nut d0nut is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ispconfig3 + mod_php + apache umask

hey there,

i am using ispconfig3 beta7 (updated from beta6) on debian4.0 with mod_php.
when i upload a file it gets 0600 permissions and is owned by the webserver...
the file can be access via the browser.. everything seems to be ok.
but some time later a cron changes the whole directory to the ownership of web10:client0...
and 0600 permissions don't allow the webserver to access this file.

should my sript do the chmod itself or is it a bug in ispconfig?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd September 2008, 22:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default

The umask of file uploads with PHP is not controlled by ISPConfig. As with any PHP file upload, you will have to set it in the php script.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd September 2008, 09:11
d0nut d0nut is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

ok, thanks a lot.. then i found a bug in a open source cms... and will ask the developers to call chmod after the upload.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CENTOS 5 Ping Problem gAnDo Server Operation 11 28th March 2008 20:58
Anonymous FTP fails with 503 error RAMilewski Installation/Configuration 12 16th April 2007 14:00
MaxClients set to appropriate level, but ISPconfig is crashing from it (I think) bpmee Server Operation 6 11th January 2007 19:29
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45


All times are GMT +2. The time now is 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.