Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd February 2006, 22:21
beatty_t beatty_t is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Waterloo, ON (Canada eh!)
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Server is constantly working hard without any traffic

I've setup an older box (p3, 512Mb, 20G hd) following exactly every step in the HOW TO SETUP a Web Server with Fedora Core 4. I know that FC4 is really meant to be used with newer machines, but it was / is working fine except... the 2nd day the box was running, it started working its butt off for no real apparent reason. Emails all of a sudden took 8 hours or more to be delivered into the test account I had setup in ISPConfig. The only 3 things that I could think of - that would maybe cause this, were either from Postfix's log writing, apt-get updating or someone attacking my machine (however unlikely)... So I first disconnected my connection to the internet and still had the same problem, I stopped the apt-get schedule... same story... but after I shutdown postfix voila!... the system seemed to work fine again. As I'm a newbie to running a web server on a Linux box (used XAMPP on an XP machine to put sites together for people), I need some help! What could be causing this? I need to be able to host my own sites on my own machine for various applications...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd February 2006, 22:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

What's in the mail log (under /var/log)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd February 2006, 23:22
beatty_t beatty_t is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Waterloo, ON (Canada eh!)
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko,

I've been able to get into the mail log once without my PC completely freezing up. The file is huge (like 25Mb) for the 10-12 emails that I've tried sending to it! I packed up my pc last night and am moving this weekend, otherwise I'd head home (I'm at work now), boot it up and try to send you anything from it now.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd February 2006, 23:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

No need to hurry. You can post the relevant log lines when you have them available.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 15th September 2006, 13:20
beatty_t beatty_t is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Waterloo, ON (Canada eh!)
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Virus in boot sector

I ran a scan of the entire drive with another PC using Avast for Linux. It said something about a virus detected in the boot sector... I've given that PC away since and fingers crossed, have everything up and running for good now. Sorry for the delay, I've moved twice since I had asked for help!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 10:50
Mail not working Roadracer Installation/Configuration 16 30th December 2005 23:40
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 02:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.