Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th August 2008, 19:54
bzzik bzzik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 67
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Question Cannot complete install because of WEB SERVER

Hi guys!

I am trying to install 2.2.25 version, but when install is checking my WEB SERVER installation it fails, cause I do have apache installed in /usr/local/apache and install can not find my httpd in /usr/local/apache/bin.

What should I do to resolve this?

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th August 2008, 20:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,592
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please configure your server as described in the perfect setup guide for your linux distribution if you want to run ISPConfig. Installing apache manually in a different location my cause various erroers and is not recommended.

What you might do is that you create a symlink in /usr/bin/ that points to your sapache binary but if you dont reconfigure your system as described in the perfect setup, you will get various other problems.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
bzzik (30th August 2008)
  #3  
Old 30th August 2008, 21:43
bzzik bzzik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 67
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thaks for fast answer, I appreciate it.

The problem is that there is no perfect install for my Slackware system I have created symlink and it's ok with WEB SERVER now.

Bu I faced another problem then with mySQL. Install says:

ERROR: MySQL is not running! Please start your MySQL database and run the ISPConfig setup again.

But I do have mysql running. It is in processes:

mysql 2898 0.0 2.0 371116 42972 ? Sl 00:45 0:04 /usr/libexec/mysqld --basedir=/usr --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/run/mysql/mysql.pid --skip-external-locking --port=3306 --socket=/var/run/mysql/mysql.sock

Thanks in advance

Last edited by bzzik; 30th August 2008 at 22:15.
Reply With Quote
  #4  
Old 31st August 2008, 12:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
? MySQL must use TCP instead of sockets in order to work with ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 31st August 2008, 19:05
bzzik bzzik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 67
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hmm, mysql is there:

tcp 0 0 *:3306 *:* LISTEN 6101/mysqld
Reply With Quote
  #6  
Old 1st September 2008, 17:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Looks ok. Are there any MySQL errors in your logs? Have you tried to restart MySQL?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd September 2008, 23:11
bzzik bzzik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 67
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yes, I tried. In log no errors at all:

080831 20:51:58 InnoDB: Starting shutdown...
080831 20:51:59 InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 0 43655
080831 20:51:59 [Note] /usr/libexec/mysqld: Shutdown complete

080831 20:51:59 mysqld ended

080831 20:52:03 mysqld started
080831 20:52:03 InnoDB: Started; log sequence number 0 43655
080831 20:52:03 [Note] /usr/libexec/mysqld: ready for connections.
Version: '5.0.37-log' socket: '/var/lib/mysql/mysql.sock' port: 3306 Source distribution
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd September 2008, 12:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Which distribution are you using?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd September 2008, 22:27
bzzik bzzik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 67
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I am using Slackware 12... I know, it is not supported, but in dist.txt I added this distribution and Install started to work

In fact Slackware 10 and 12 not so different
Reply With Quote
  #10  
Old 4th September 2008, 15:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Does Slackware use SELinux or AppArmor? If so, disable them.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
The Perfect Server - 7.10 Server (PHP5 & PHP5 Packages Install Snag) giganet HOWTO-Related Questions 8 9th December 2008 21:05
Can't start apache Musty Server Operation 12 9th March 2008 13:58
web site install cruz Installation/Configuration 18 30th May 2007 11:20


All times are GMT +2. The time now is 15:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.