#1  
Old 3rd September 2008, 14:55
hello1 hello1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mysql clustering

Hi All

I am trying to setup a mysql cluster with 2 data nodes and two load balancers. I have followed the same instrauctions given http://www.howtoforge.com/setting-up...th-mysql5.1-p3 .

Issues

1. On both load balancers

/usr/sbin/ldirectord ldirectord.cf status
ldirectord stale pid file /var/run/ldirectord.ldirectord.cf.pid for /etc/ha.d/ldirectord.cf
ldirectord is stopped for /etc/ha.d/ldirectord.cf

AND

ipvsadm -L -n
IP Virtual Server version 1.2.1 (size=4096)
Prot LocalAddress:Port Scheduler Flags
-> RemoteAddress:Port Forward Weight ActiveConn InActConn
TCP 10.10.10.15:3306 wrr
-> 10.10.10.3:3306 Route 0 0 0
-> 10.10.10.2:3306 Route 0 0 0

Also, getting the following error while starting heartbeat

ldirectord stale pid file /var/run/ldirectord.ldirectord.cf.pid for /etc/ha.d/ldirectord.cf
[ OK ]

What may be the reason? BTW i have verified that failover is happening
when i stop heartbeat on active node.



~Vincent

Last edited by hello1; 3rd September 2008 at 15:08.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd October 2008, 18:17
zer0 zer0 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i'm having exactly the same problem i', desperated, yesterday it worked just fine, pliz help!
Reply With Quote
  #3  
Old 4th October 2008, 13:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You might want to try MySQL master-master replication instead of a MySQL cluster. Replication is easier to manage, and with MySQL version 5, a cluster holds all data in memory only!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 16th November 2011, 15:35
maykel535 maykel535 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default I have th same problem

I have installed two loadbalanced and two webserver and it running OK very good. But i have installed two loadbalanced with two mysql server master/master with follow configuration in ldirectord.conf and in two nodes:


# Global Directives
checktimeout=10
checkinterval=2
autoreload=no
logfile="local0"
quiescent=yes

virtual=10.100.100.150:3306
real=10.100.100.151:3306 gate
real=10.100.100.152:3306 gate
fallback=127.0.0.1:3306 gate
service=mysql
checktype=negotiate
login="root"
passwd="comnet"
database="mysql"
request="SELECT * FROM user"
scheduler=wrr
protocol=tcp

I follow the tutorial as two webserver and I work fine but with two mysql server not found...No packet forwarding...

And the log /var/log/messages:

ResourceManager[3328]: 2011/11/16_14:25:54 info: Running /etc/ha.d/resource.d/ldirectord ldirectord.cf start
ResourceManager[3328]: 2011/11/16_14:25:55 info: Running /etc/ha.d/resource.d/LVSSyncDaemonSwap master start
LVSSyncDaemonSwap[3429]: 2011/11/16_14:25:55 info: ipvs_syncbackup down
LVSSyncDaemonSwap[3429]: 2011/11/16_14:25:55 info: ipvs_syncmaster up
LVSSyncDaemonSwap[3429]: 2011/11/16_14:25:55 info: ipvs_syncmaster obtained
IPaddr2[3476]: 2011/11/16_14:25:55 INFO: Resource is stopped
ResourceManager[3328]: 2011/11/16_14:25:55 info: Running /etc/ha.d/resource.d/IPaddr2 10.100.100.150/24/eth0/10.100.100.255 start
IPaddr2[3577]: 2011/11/16_14:25:55 INFO: ip -f inet addr add 10.100.100.150/24 brd 10.100.100.255 dev eth0
IPaddr2[3577]: 2011/11/16_14:25:55 INFO: ip link set eth0 up
IPaddr2[3577]: 2011/11/16_14:25:56 INFO: /usr/lib/heartbeat/send_arp -i 200 -r 5 -p /var/run/heartbeat/rsctmp/send_arp/send_arp-10.100.100.150 eth0 10.100.100.150 auto not_used not_used
IPaddr2[3553]: 2011/11/16_14:25:56 INFO: Success



I execute:

IP Virtual Server version 1.2.1 (size=4096)
Prot LocalAddress:Port Scheduler Flags
-> RemoteAddress:Port Forward Weight ActiveConn InActConn
TCP 10.100.100.150:3306 wrr
-> 10.100.100.151:3306 Route 0 0 0
-> 10.100.100.152:3306 Route 0 0 0
-> 127.0.0.1:3306 Local 1 0 0

But I think failed the ldirectord, because not running with mysql:

root@loadb1:/etc/ha.d# /etc/init.d/ldirectord status
* Running ldirectord status ldirectord stale pid file /var/run/ldirectord.ldirectord.cf.pid for /etc/ha.d/ldirectord.cf
ldirectord is stopped for /etc/ha.d/ldirectord.cf

Can I help me Falko, thanks in advanced.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th November 2011, 16:25
maykel535 maykel535 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default I resolved the problem

Hi!! I resolve the problem. Thanks falko and all.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd May 2012, 13:50
Seif Seif is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I have the same problem, plz tell how did you fix it.

Thx.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd May 2012, 14:52
maykel535 maykel535 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default Ok

You need install the follow:

apt-get install libdbi-perl

Now, perl connect to mysql.

Good luck.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to maykel535 For This Useful Post:
falko (24th May 2012)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing MySQL on suse 10.3 Txchaser Installation/Configuration 20 18th April 2008 01:05
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 09:11
mysql clustering problem : cannot create table in database prince.fer Server Operation 2 16th April 2007 17:03
Messed up ISPConfig-2.2.8 Upgrade Morons Installation/Configuration 4 29th November 2006 12:17
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 14:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.