Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th August 2008, 21:28
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Apache will not start after installing RapidSSL certificate

I have ISPconfig running with just one website and one IP address which is the base IP of the server.

I had to renew my SSL cert which was installed on the single site. I purchased a RapidSSL certificate and installed it. After install the site came up as untrusted although the certificate is supported by my browser (IE 7 and FF 3).

I then restarted apache and it failed to restart. I tried a reboot as well and site will not come up. I removed the certificate and apache comes up fine after that.

It seems to be the certificate that is causing apache not to restart.

Anyone have any thoughts on why or how to correct this?

Last edited by CptDecker; 17th August 2008 at 21:30.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th August 2008, 09:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Please make sure that you used the SSL Certificate request that ISPConfig has generated for you sas basis for your RapidShare SSL certificate, otherwise apache wont start anymore as the key does not match the certificate then.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th August 2008, 15:54
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, the key is the one used for the certificate request. I have verified that.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th August 2008, 16:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Please have a look in the apache error log(s) which error occurs there.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th August 2008, 16:19
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The error log looks like this:

[Mon Aug 18 08:34:24 2008] [notice] Apache/2.2.3 (CentOS) configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 18 08:34:42 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Aug 18 08:34:43 2008] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Mon Aug 18 08:34:43 2008] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Aug 18 08:34:43 2008] [notice] Digest: done
[Mon Aug 18 08:34:43 2008] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Mon Aug 18 08:34:43 2008] [notice] Apache/2.2.3 (CentOS) configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 18 08:35:26 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Aug 18 08:35:26 2008] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Mon Aug 18 08:35:27 2008] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Aug 18 08:35:27 2008] [notice] Digest: done
[Mon Aug 18 08:35:27 2008] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Mon Aug 18 08:35:27 2008] [notice] Apache/2.2.3 (CentOS) configured -- resuming normal operations
Reply With Quote
  #6  
Old 18th August 2008, 17:08
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

I need to get this running assap so I am going to look to get a refund on this cert. Is there any that you recommend that work well with ISPConfig? How about GeoTrust?

When creating the cert this should be apache+modssl, correct?

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th August 2008, 17:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

As far as I know there are no certificteas that dont work with ISPConfig as long as they are generated for apache mod_ssl, so changing the certification company wont help much. I guess its a configuration issue on your server.

According to your logfile, apcahe has restarted without errors.

Please post the output of:

netstat -tap | grep apache
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 18th August 2008, 17:28
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There is no output from that.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th August 2008, 17:36
CptDecker CptDecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm... It would seem my site has disappeared from the isp management screen, although the user is still there. Any thoughts on that?
Reply With Quote
  #10  
Old 19th August 2008, 10:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
 
Default

Have a look in the recycle bin, you might have deleted it.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monit & Munin SamTzu HOWTO-Related Questions 2 23rd September 2014 22:20
CENTOS 5 Ping Problem gAnDo Server Operation 11 28th March 2008 20:58
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58
Help installing an SSL certificate james@thereidsonline.com Installation/Configuration 1 26th June 2007 18:11
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45


All times are GMT +2. The time now is 09:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.