Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th August 2008, 06:40
jockox3 jockox3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Perfect Xen 3.1 on Debian Etch" error?

Maybe I'm just being stupid, but, having followed this how-to and got all my DomUs up fine I couldn't get them to network using the instructions on creating a NATted network.

Until I found http://wiki.kartbuilding.net/index.php/Xen_Networking and I noticed the instructions for setting the netmask in the DomUs was different. The Howtoforge version says to set them as 255.0.0.0 whereas what worked from the Kartbuilding one linked to above was 255.255.255.0

Does that make sense? Is there just a typo in the Howtoforge version? Or must there be some other difference somewhere I've not noticed?
--
Jock Coats, Oxford, United Kingdom
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th August 2008, 14:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

It's not a typo. Typically on a 10.0.0.0 net you have a 255.0.0.0 netmask.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 17:59
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 22:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 04:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 5th October 2005 00:53


All times are GMT +2. The time now is 07:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.