Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th February 2006, 05:21
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Exclamation Help installing Ubuntu on a HP Compaq nx6110

I have a 1.4 ghz processor with 504mb RAM.
I can install it alright, but configuring my network is hell. I used ipconfig /all to get the pertinant install info, but when I try to connect to the internet, I get a "System Idle or a Low Connectivity Icon".

I have a Broadcom 440x 10/100 Intergrated Controller and a Broadcom 802.11b/g WLAN. I want to install gtkwifi-1.09, but that aint working (please dont tell me to use su and sudo... i know that) my friend has the same Ubuntu disk and it works fine for him. I read that im supposed to install ndiswrapper for windows, so that my driver could be supported. But as you may guess I dont know how, and the wiki is vague and is meant for a more knowledgeable person in UNIX/Linux commands. Also I cannot edit system files, but to get a editor, i need to be connected to the internet. I have speant 15-25hrs on this, PLEASE help....it would be greatly appreciated
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th February 2006, 09:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Have you installed the ndiswrapper package from Ubuntu?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't find 'make' on new Ubuntu install Arachne Kernel Questions 10 10th August 2006 21:32
Is there a testing procedure for ISPConfig? deezone Installation/Configuration 14 22nd January 2006 19:41
Installing Mono on Ubuntu Hoary (amd64) niC Installation/Configuration 1 13th January 2006 23:46
Logging on to an ubuntu server DMJ HOWTO-Related Questions 3 8th January 2006 00:24
error while installing..... securitywonks Installation/Configuration 1 23rd December 2005 12:07


All times are GMT +2. The time now is 08:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.