Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th February 2006, 01:14
latcarf latcarf is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default FC 4 Perfect Install

Hi All

Been sometime since I needed to come by. I just did a fresh install of FC4 and following the HowTo. I didn't get very far... when I went to install apt...
Code:
[root@server1 ~]# rpm -ivh http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/linux/extras/4/i386/apt-0.5.15cnc7-6.fc4.i386.rpm
this is what I got
Code:
Retrieving http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/linux/extras/4/i386/apt-0.5.15cnc 7-6.fc4.i386.rpm
/var/tmp/rpm-xfer.lxfsMP: not an rpm package (or package manifest):
a recopy, retry got this
Code:
Retrieving http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/linux/extras/4/i386/apt-0.5.15cnc7-6.fc4.i386.rpm
warning: /var/tmp/rpm-xfer.yaGUEo: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID 1ac70ce6
Preparing...                ########################################### [100%]
   1:apt                    ########################################### [100%]
error: unpacking of archive failed on file /usr/bin/apt-cache;43e7e254: cpio: read
and one more try for kicks and grins got this
Code:
Retrieving http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/linux/extras/4/i386/apt-0.5.15cnc7-6.fc4.i386.rpm
error: /var/tmp/rpm-xfer.sduvJ7: headerRead failed: hdr blob(42126): BAD, read returned 24120
error: /var/tmp/rpm-xfer.sduvJ7 cannot be installed
any rational thoughts on what is going on? I did a full FC4 install and there were errors noted during install.

thanks !
lance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th February 2006, 12:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Maybe your hard disk is full? What's the output of
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th February 2006, 22:58
latcarf latcarf is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko

It is a brand new 160GB SATA. Setting it up so I can transfer my web stuff to it for more room.

I ran Up2date last night and that hosed my graphics. I am gonna go bu Fedora and get the latest version of the ISOs and try a reload see what happens.

tx
lance
Reply With Quote
  #4  
Old 8th February 2006, 03:38
latcarf latcarf is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by latcarf
Hi Falko

It is a brand new 160GB SATA. Setting it up so I can transfer my web stuff to it for more room.

I ran Up2date last night and that hosed my graphics. I am gonna go bu Fedora and get the latest version of the ISOs and try a reload see what happens.

tx
lance
aahhh! success! but I just did the server install as outlined in your HowTo. Would lead one to believe that the HowTo doesn't support a full install but that does not make sense. Could have been a glith in the install also. I guess if I get bored enough I can try a full install again.

Mean while... I'll just install stuff as I need it.

Thanks!

p.s. not sure it matters now but df -h comes back as
Code:
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda3             144G  2.1G  134G   2% /
/dev/sda1              99M  9.3M   85M  10% /boot
/dev/shm              125M     0  125M   0% /dev/shm

Last edited by latcarf; 8th February 2006 at 03:45.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th February 2006, 10:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by latcarf
p.s. not sure it matters now but df -h comes back as
Code:
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda3             144G  2.1G  134G   2% /
/dev/sda1              99M  9.3M   85M  10% /boot
/dev/shm              125M     0  125M   0% /dev/shm
That's no problem.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 10th February 2006, 01:24
latcarf latcarf is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
That's no problem.
thanks!
p.s. forum is looking good... lot of extras since I was here before.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th February 2006, 23:14
latcarf latcarf is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default oops!

Okay I got bored and did the full install after all...

Everything went fine with the install and then following the Perfect Setup... until I rebooted

when it was doing the checks and got to "Checking filesystems" I get;

Code:
fsck.ext3 Unable to resolve 'Label=/'
and it threw me into shell.

In the Perfect Setup under Quota we edited this line in /etc/fstab to add usrquota and grpquota. I blocked and copied so I don't believe I made a key error but maybe I didn't save it right or something.

Can I fix this from the shell? I am weak at best with console so.... It did cross my mind I could recreate /etc/fstab and copy it there through the shell and hopefully overwrite the old. Now the question is... what would the shell commands be to copy from floppy to dir?

I got a little more info... when it goes to shell it gives a couple options.

Enter root password for maintenance.
(or type Control-D to continue) Control D just reboots back th the same problem.

Entering root password gives
Code:
(repair filesystem) 1 #
I just don't know what to enter here. Exit does just that and reboots.

I figured out the copy command (cp) but cannot get either linux machine to recognize the floppy drive e.g. cp /floppy or /floppy drive or /fd0. I have tried every imaginable combo and name.

Last edited by latcarf; 11th February 2006 at 02:32.
Reply With Quote
  #8  
Old 11th February 2006, 05:18
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

Let me tell you, that I did same thing and have to reinstall again, my fedora core 4 got this:
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults,usrquota,grpquota 1 1

and the howto show just / ext3 defaults,usrquota,grpquota 1 1

after trying a lot I just decide reload, and when got back to that part just leave as is and add up usrquota,grpquota.

If there is any option!!! it's too late for me, but a good chance for you.

Good luck!!
__________________
Eli Acevedo
Reply With Quote
  #9  
Old 11th February 2006, 06:43
operajill operajill is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default error : Install apt FC4

hi,

hope you guys can give me a few how to's. i'm a newbie and was assigned to set up a webserver. i followed the perfect setup for fc4 and came across an error when i try to install: (installing as administrator not as root)

rpm -ivh http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/...6.fc4.i386.rpm

error came as:

warning: /var/tmp/rpm-xfer.XFQMAi: Header V3 DSA signature: NONKEY, key ID 1ac70ce6

error: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/_db.000


did the same command as root but error came as:

error: skipping http://ftp.freshrpms.net/pub/fedora/linux - transfer failed - Unkown or unexpected error

segmentation fault



thanks in advance.
Reply With Quote
  #10  
Old 11th February 2006, 13:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by latcarf
when it was doing the checks and got to "Checking filesystems" I get;

Code:
fsck.ext3 Unable to resolve 'Label=/'
and it threw me into shell.

In the Perfect Setup under Quota we edited this line in /etc/fstab to add usrquota and grpquota. I blocked and copied so I don't believe I made a key error but maybe I didn't save it right or something.
I guess you copied the whole /etc/fstab from the tutorial instead of just adding
Code:
,usrquota,grpquota
to the appropriate partition?
The /etc/fstab is just an example, it looked like that on the system I used to write the tutorial, and I think yours had been different. I don't want you to copy it, I just want you to add
Code:
,usrquota,grpquota
to it.
I guess you did not make a backup of the original /etc/fstab? Then you should consider a reinstall...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to perfect install SNMP and MRTG in Fedora Core 3??? fandi2000x Installation/Configuration 5 5th July 2006 21:48
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04
perfect install 5.04 isp on desktop image? bspratt Server Operation 5 6th November 2005 14:27
Perfect Fedora Core 4 install (GPG key errors) linuxfast HOWTO-Related Questions 2 16th September 2005 19:54
Fresh Install of FC4 using Perfect Install HowTo latcarf HOWTO-Related Questions 21 10th August 2005 22:55


All times are GMT +2. The time now is 15:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.