Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th February 2006, 12:36
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Post ISP Services wouldn't restart any service, possibly Domain Host configuration issue.

I am experiencing problem changing status of a service in ISP Services, it wouldn't restart any service listed in ISP Services. As I don't know what is the problem I have mentioned three symptoms and trying symptomatic approach. Please advise, your help will be much appreciated.

Symptom 1:
When I change a service value to Restart which was previously On and click on Save, it refreshes the page but the status keeps displaying Restart all the time until I change it back to On and save it again. I believe this is not working and not really restarting the services.

Only thing I can think of can possibly be the domain name and host name configuration as this is the only thinkg I changed in past at some point.

Symptom 2:
They way i have configured domain name is below, can anyone please confirm if this is correct configuration.

DNS points portal.domainname.com to my Public IP Address.
Unix hostname I have configured as is portal.domainname.com
/etc/hosts contains "192.168.0.1 portal.domainname.com"
- (Not sure if I should specify public IP Address anywhere in hosts or ISPConfig?)
ISP Config Server Settings Domain is portal.domainname.com while hostname is default as www with IP Address as 192.168.0.1.
- (Not sure if it should be portal and domain should be domainname.com?)

Symptom 3:
Also if I try using with a hosted domain or IP address like https://www.blahblah.com:81/ instead of https://portal.domainname.com:81/, I cannot use anything i Management part of ISP Config, everythig else works.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th February 2006, 14:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
I am experiencing problem changing status of a service in ISP Services, it wouldn't restart any service listed in ISP Services. As I don't know what is the problem I have mentioned three symptoms and trying symptomatic approach. Please advise, your help will be much appreciated.

Symptom 1:
When I change a service value to Restart which was previously On and click on Save, it refreshes the page but the status keeps displaying Restart all the time until I change it back to On and save it again. I believe this is not working and not really restarting the services.
Which distribution do you use? Are there errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?

Only thing I can think of can possibly be the domain name and host name configuration as this is the only thinkg I changed in past at some point.

Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
Symptom 2:
They way i have configured domain name is below, can anyone please confirm if this is correct configuration.

DNS points portal.domainname.com to my Public IP Address.
Unix hostname I have configured as is portal.domainname.com
/etc/hosts contains "192.168.0.1 portal.domainname.com"
- (Not sure if I should specify public IP Address anywhere in hosts or ISPConfig?)
This seems to be correct. Don't use the public IP address because you're behind a router.
Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
ISP Config Server Settings Domain is portal.domainname.com while hostname is default as www with IP Address as 192.168.0.1.
- (Not sure if it should be portal and domain should be domainname.com?)
Use portal as hostname and domainname.com as domain.

Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
Symptom 3:
Also if I try using with a hosted domain or IP address like https://www.blahblah.com:81/ instead of https://portal.domainname.com:81/, I cannot use anything i Management part of ISP Config, everythig else works.
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=534
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th February 2006, 14:46
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default No errors in log and still can't restart services.

Quote:
Originally Posted by falko
Which distribution do you use? Are there errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
I am using Fedora Core 4 and do not see any errors in log file. When I change the service to Restart all I see in Log file is as below.

14.02.2006 - 13:37:27 => INFO - Signalfile Set: update

I have also changed host & domain and restarted ISPConfig servery using /etc/init.d/ispconfig_server restart but didn't make any difference.
Reply With Quote
  #4  
Old 14th February 2006, 15:06
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Not sure if this is the correct permissions for config.inc.php, can anyone please cofirm?

-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 7438 Jan 9 01:29 go_info.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 354 Jan 9 01:29 copyright.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 1768 Jan 9 01:29 banner.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 6275 Jan 9 01:29 app.inc.php
-rw------- 1 admispconfig admispconfig 5801 Jan 9 01:29 config.inc.php
Reply With Quote
  #5  
Old 14th February 2006, 15:09
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
Not sure if this is the correct permissions for config.inc.php, can anyone please cofirm?

-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 7438 Jan 9 01:29 go_info.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 354 Jan 9 01:29 copyright.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 1768 Jan 9 01:29 banner.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 6275 Jan 9 01:29 app.inc.php
-rw------- 1 admispconfig admispconfig 5801 Jan 9 01:29 config.inc.php
Although "chmod 755 config.inc.php" and restarting ISPConfig server did not fix problem of restarting services.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th February 2006, 19:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kamran Shah
Not sure if this is the correct permissions for config.inc.php, can anyone please cofirm?

-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 7438 Jan 9 01:29 go_info.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 354 Jan 9 01:29 copyright.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 1768 Jan 9 01:29 banner.inc.php
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 6275 Jan 9 01:29 app.inc.php
-rw------- 1 admispconfig admispconfig 5801 Jan 9 01:29 config.inc.php
This is the correct setting. If you change the perimissions to 755, then anyone can read that file (and you have your root MySQL login in there!). Please change it back to 600:
Code:
chmod 600 config.inc.php
Did you install your Fedora Core 4 system following this tutorial? http://www.howtoforge.com/perfect_setup_fedora_core_4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 14th February 2006, 19:48
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by falko
This is the correct setting. If you change the perimissions to 755, then anyone can read that file (and you have your root MySQL login in there!). Please change it back to 600:
Code:
chmod 600 config.inc.php
Did you install your Fedora Core 4 system following this tutorial? http://www.howtoforge.com/perfect_setup_fedora_core_4
I have changed permissions of config.inc.php to 600 as originally it was.

I certainly followed Fedora Core 4 documentation from above turorial, which is probably only but perfect. It was a while ago though, and I have installed update to the latest version which was again successful without any errors.
Reply With Quote
  #8  
Old 14th February 2006, 20:03
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Please execute:

rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock

then:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php

Did you get any errors when you execute the second command?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 15th February 2006, 00:56
Kamran Shah Kamran Shah is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please execute:

rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock

then:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php

Did you get any errors when you execute the second command?
I performed following and got Segmentation fault

[root@portal ~]# rm /root/ispconfig/.ispconfig_lock -rf
[root@portal ~]# /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
start
Segmentation fault
Reply With Quote
  #10  
Old 15th February 2006, 09:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
 
Default

If you get segmentation faults, you should have a look at this thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=807
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfig and mambo shajazzi Installation/Configuration 70 28th March 2006 19:29
SSL related problems senzapaura Installation/Configuration 45 25th March 2006 14:15
host site at same domain as ISPConfig server? amoswright Installation/Configuration 2 13th January 2006 22:43


All times are GMT +2. The time now is 23:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.