#1  
Old 18th July 2008, 20:20
DualFusion DualFusion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 67
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Web Root permissions

Hello,

I have a NFS server and just install and configured Samba to work with my Windows-based laptop. I made it possible to read/write on my web root (/var/www) except that I can't write. This is what I put at the bottom of my /etc/samba/smb.conf:

Code:
[www]
comment = Web Root
path = /var/www
public = yes
read only = no
create mask = 0777
directory mask = 0777
I am assuming it is because of the permissions on the web root itself and not the permissions Samba is giving it. Is there anything I can do?

Thanks,
Kevin.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th July 2008, 21:04
DualFusion DualFusion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 67
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I solved this already playing around with the system and did it by adding a new group, running the chown command with root:<new group> and chmodded it to 777.

Though I would like to know one thing: When I created this NFS and mounted the drives, I found myself having a lost+found directory in /var/www. Is this folder necessary or can it be removed?

Thanks,
Kevin.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th July 2008, 22:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

It's a system folder, so I'd not remove it. Most of the time it's empty anyway.

See http://www.freeos.com/articles/3102/ .
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Email dayjahone General 7 30th June 2008 15:29
Postfix email server problems Access denied 554 554 5.7.1 state 14 AceRimmer Server Operation 4 19th June 2008 14:36
i am having some problem ? cobro Installation/Configuration 20 30th April 2008 16:26
Add Webmin to the system sushestvo Installation/Configuration 44 21st August 2007 16:52
cannot connect to ispconfig guidovanh Installation/Configuration 22 3rd March 2006 19:52


All times are GMT +2. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.