#1  
Old 17th July 2008, 22:47
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default cant login into mail acc

hello!

i use roundcubemail as webclient and have a few email accounts which worked very vell, but suddenly i cant login to an account, the other logins are still working.

if i try to download mail via outlook, it tells me that "your imap server has closed the connection. this may occour if you have left the connnection idle for too long".


via webinterface i don't get an error message.. just an endless page-loading from firefox.. and then.. nothing.


i realy dont know where to start because just this 1 account doesnt work, i tried to create a new password via ispconfig but that didnt help

perhaps anyone can point me out please


with kind regards

weez
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th July 2008, 10:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

Which error messages do you get in the mail log file?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th July 2008, 12:59
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

when logging in with correct password i get those error msg:

[18-Jul-2008 03:23:00] PHP Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /home/admispconfig/ispconfig/web/roundcubemail/program/lib/imap.inc on line 206

with any other pwd i get a normal error message that the password was wrong:

[18-Jul-2008 03:24:55 +0200] IMAP Error: Authentication for web2_mark failed (LOGIN): "a001 NO Login failed." in on line 0


sending a mail to the account results in this error:

<web2_mark@webhost> (expanded from <mark@domain.tdl>): maildir delivery failed:
create maildir file
/var/www/web2/user/web2_paul/Maildir/tmp/1216345205.P2099.webhost:
Permission denied


and i just notified that creating new mail accounts on this domain dont work too, well i can create them but i cant access them or send emails to it.


other accounts on other domains are working well!


weez
Reply With Quote
  #4  
Old 18th July 2008, 14:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /var/www/web2/user/web2_paul/Maildir
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th July 2008, 15:59
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

hi.. ive created 2 new accounts.. 1 on the domain where all accounts except the admin one stopped working.


ls -la after creation:

(works)

drwx------ 6 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 .
drwxr-xr-x 5 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 ..
drwx------ 2 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 cur
drwx------ 2 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 new
drwx------ 2 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 tmp

+

drwx------ 2 web1_23 web1 4096 Jul 18 23:52 courierimapkeywords
-rw-r--r-- 1 web1_23 web1 15 Jul 18 23:52 courierimapuiddb

after sucessfull login.



drwx------ 5 web2_test web2 4096 Jul 18 23:41 .
drwxr-xr-x 5 web2_test web2 4096 Jul 18 23:41 ..
drwx------ 2 web2_test web2 4096 Jul 18 23:41 cur
drwx------ 2 web2_test web2 4096 Jul 18 23:41 new
drwx------ 2 web2_test web2 4096 Jul 18 23:41 tmp


login doesnt work here.

so i deleted all accounts and created a new admin account.. that works.

creating only 1 account which isnt admin doesnt work too - but i get an error message - login failed.

cat /home/admispconfig/ispconfig/web/roundcubemail/logs/errors

[19-Jul-2008 00:22:45 +0200] IMAP Error: Authentication for test@test.tdl failed (LOGIN): "a001 NO Login failed." in on line 0


anyway i recreated the domain and everything works fine atm, but another strange thing happend he didnt link the webX directory to www.domain.tdl in /var/www/


greetings

Last edited by weezul; 19th July 2008 at 00:40.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th July 2008, 00:40
createch createch is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 118
Thanks: 24
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

I have similar experience and the following steps are what I did to solve the problem:

a) login by ftp using the username and password of the mail account
b) browse into Maildir folder
c) download all mails from this folder (in particular mails from cur and new)
d) delete the account from ISP config
e) clear the Recycle bin (you may need to wait for a minute or so to clear)
f) re-create the user account
g) [if you so wish] re-upload the mails from the downloaded mails to the new user account Maildir folder using ftp. [But I would rather rename all the mails from the cur and new folders into *.eml and then drag them into the outlook express inbox (if you are using MS windows) and all of them will appear in the inbox.]


Sorry this is a quick and dirty solution may be someone has a better way to solve.

Last edited by createch; 19th July 2008 at 00:52.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to createch For This Useful Post:
weezul (19th July 2008)
  #7  
Old 19th July 2008, 01:12
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

thanks createch!


i hope this was the first and the last time that that happens


did u encounter this problem a second time?
Reply With Quote
  #8  
Old 19th July 2008, 01:30
createch createch is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 118
Thanks: 24
Thanked 16 Times in 13 Posts
 
Default

I come across this problem just once after using ISPconfig for 9 months.

This problem is surely not unique to ISPconfig, I maintain another site using webmin and openwebmail and the same problem occurred too. This is most likely due to some emails having problem causing the error, or due to the user storing too many emails in the server which caused the time out. (may be adjust the php time out value can solve ? )

Usually download the mails using a mail client will solve the problem but in extreme case I will use ftp.

Again I think ISPconfig is one of the best open source solutions.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 08:37
postfix-tls sasl2 mysql courier-authmysql gabrix Server Operation 4 12th January 2007 22:09
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.