Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th July 2008, 18:01
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no www access to anything but 1st site

not sure what is going on...

from what i can see...

i have everything setup properly...

i have added a first site, with 2 sub domains - i added these as seperate sites... - these 2 do not resolve...

i also added a second site www. site and this works

then i added another site to a different ip assignment on the machine - DNS has updated - my-web-site.com but the site will not resolve

what am i doing wrong?

no sub domains...

no sites in other that primary ip

thank you

Last edited by mspIggy; 8th July 2008 at 23:55.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th July 2008, 18:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,573
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

It has nothing to do with the site in ISPConfig, if the dns does not resolve.

1) Double check that you setup dns correctly.
2) It takes up to 48 hours until cnages in DNS propagate, so you will have to wait some time.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th July 2008, 18:16
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

many thanks

dns is working on the server...

we know this to be true..

whois reflects change made last nite at godaddy --

generally these changes take effect in less than 4 hours for us...

i CANNOT even pull the site by the ip assignemt

this leads me to believe, that indeed perhaps there is a problem with the ISPConfig setup of something i simply do not understand...

i was just reviewing my setup,

i have my assigned ip's one per line everything appears to be in order...

thoughts?
Reply With Quote
  #4  
Old 8th July 2008, 18:18
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,573
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Quote:
i CANNOT even pull the site by the ip assignemt
You never can access a ISPConfig site by IP, thats normal as ISPConfig uses namebased vhosts.

To test everything, run:

ping -c 3 yourdomain.com

the output must give you the same IP back then the IP that you selected for the site in ISPConfig. If not, check your dns settings again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th July 2008, 18:21
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

till, i want to thank you for your help here...

i will make sure the ip's are 'active'

one thing however...

http://removed/

there is no way i can present this server with any such page...

i will have to serve the home site (first set up site) or a custom page on each ip assigned to the box...

i did make another post in regards to this - no answers yet - do you have any thoughts on how best to do this?

many thanks

iggy

Last edited by mspIggy; 8th July 2008 at 23:55.
Reply With Quote
  #6  
Old 8th July 2008, 18:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,573
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Edit the page in /var/www/sharedip/ and add a header redirect for example.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 8th July 2008, 18:48
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

$ ping -c 3 removed.com
PING crystal-lake-floral.com (removed) 56(84) bytes of data.

--- crystal-lake-floral.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2000ms

ip assigenment appears to be just fine...

..........................

thoughts?

also what of the failing sub domains...

this is a seemingly simple site creation

parent site works

www.removed.com

but when i try to ping sub domain...
ping -c 3 removed.com
ping: unknown host removed.com

what am i doing wrong?

this is mission critical..

also i see in site add menu

button for

create DNS
and create DNS-MX

if we choose this DNS-MX i assume this is the mail name server record...

what will the nameserver be called by default?

i think i am beginning to see the reason for my failing nameserver record addition -- - there is one there by default as i have alsyas been checking this box... and it is putting in server name?

what is the proper way to add a working MX record for each site?

Last edited by mspIggy; 8th July 2008 at 23:56.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th July 2008, 23:54
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

i have solved the problems with www.sites.com on other than server ip...

being a complete rookie, i had no idea i had to add the ip record to the server files interfaces and hosts...

if anybody else winds up in a similar circumstance -- this will be help to you

http://www.howtoforge.com/forums/sho...nterfaces+file

sobdomains are still fialing however -- i will start a new thread for this...

many thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Wordpress based web page after installing Ispconfig Mole Installation/Configuration 50 9th May 2008 10:07
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
Perfect Setup Suse 10 can send but not receive mail Grizzly HOWTO-Related Questions 33 6th March 2006 23:14
Problem recieving mail webstergd Installation/Configuration 19 16th December 2005 12:08
webmail and pop3 quicklinux General 8 9th August 2005 00:15


All times are GMT +2. The time now is 19:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.