Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th February 2006, 04:19
bobby bobby is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default POP3 Service reported as "stopped"

it actually says its "offline" not "stopped". my mistake

in my installation of ISPConfig 2.1.1 (i know not the latest) the pop3 service doesnt seem to be running. im using postfix following EXACTLY how the Suse 10.0 Perfect Install guide says.

SOmeone let me know how to get the pop3 service running. Obviosuly this is causeing errors in basicly everything that has to do with mail. (i.e. Webmail, which i just installed) Webmail gives me a php "connection refused on localhost:110" or something like that which means the pop3 service isnt running. also ISPConfig says its "offline"

by the way, falko is the man and my new idol

Last edited by bobby; 10th February 2006 at 04:41.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th February 2006, 04:43
bobby bobby is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

heres the result of netstat -tap

Code:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 localhost:899           *:*                     LISTEN      4539/fam
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      4379/mysqld
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      4160/portmap
tcp        0      0 *:hosts2-ns             *:*                     LISTEN      4027/ispconfig_http
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      13436/proftpd: (acc
tcp        0      0 192.168.1.116:domain    *:*                     LISTEN      12487/named
tcp        0      0 carolina.bobbysc:domain *:*                     LISTEN      12487/named
tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN      12487/named
tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN      12487/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      8869/master
tcp        0      0 *:www-http              *:*                     LISTEN      4730/httpd2-prefork
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      4376/sshd
tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN      12487/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      8869/master
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN      4730/httpd2-prefork
tcp        0      0 carolina.bobbyschul:ssh 192.168.1.102%1073:4630 ESTABLISHED 13514/0
shouldnt there be something about courier or pop3 in there somewhere??
Reply With Quote
  #3  
Old 10th February 2006, 09:16
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,381
Thanks: 833
Thanked 5,482 Times in 4,316 Posts
Default

Postfix is not the deamon that handles pop3, pop3 is handled by either ipop3d, courier the pop3 daemon fom UW-Imap or some other pop3 daemon.

In you case, pop3 is handled by the courier pop3 daemon.

Please try to start pop3 with the command:

/etc/init.d/courier-pop3 start
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th February 2006, 21:40
bobby bobby is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it says:


Code:
carolina:~ # /etc/init.d/courier-pop3 start
-bash: /etc/init.d/courier-pop3: No such file or directory
carolina:~ #
ugg
Reply With Quote
  #5  
Old 10th February 2006, 23:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,381
Thanks: 833
Thanked 5,482 Times in 4,316 Posts
Default

Please post the output of:

ls -la /etc/init.d/courier*
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 11th February 2006, 01:01
bobby bobby is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
carolina:~ # ls -la /etc/init.d/courier*
-rwxr-xr-x  1 root root 1938 Sep  9 14:34 /etc/init.d/courier-authdaemon
-rwxr-xr-x  1 root root 2376 Sep  9 14:55 /etc/init.d/courier-imap
-rwxr-xr-x  1 root root 2857 Sep  9 14:55 /etc/init.d/courier-imap-ssl
-rwxr-xr-x  1 root root 2260 Sep  9 14:55 /etc/init.d/courier-pop
-rwxr-xr-x  1 root root 2911 Sep  9 14:55 /etc/init.d/courier-pop-ssl
carolina:~ #
Reply With Quote
  #7  
Old 11th February 2006, 01:04
bobby bobby is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

YESS TILL IS AWESOME!!!!!!

i ran that ls and noticed that the path to the courier pop was courier-pop not courier-pop3...started that and it worked perfectly

now i just need to get it to start on boot

thanks a lot
Reply With Quote
  #8  
Old 11th February 2006, 11:56
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,381
Thanks: 833
Thanked 5,482 Times in 4,316 Posts
 
Default

PLease try this:

chkconfig --add courier-authdaemon
chkconfig --add courier-imap
chkconfig --add courier-imap-ssl
chkconfig --add courier-pop
chkconfig --add courier-pop-ssl

If you dont need the imap daemons, you can leave the imap lines out.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pop3 service alone is failed in "The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1)" nandhu HOWTO-Related Questions 60 5th August 2008 15:15
mail problem Mahir Installation/Configuration 16 24th April 2007 20:22
POP3 Service reported as "stopped" bobby Installation/Configuration 3 14th February 2006 02:49
Can't receive mail Gem Installation/Configuration 17 4th February 2006 19:29
Unable to connect MS Outlook to pop3 nandhu HOWTO-Related Questions 1 12th August 2005 18:06


All times are GMT +2. The time now is 03:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.