#1  
Old 5th July 2008, 08:19
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default MAKE - not there in new install

following this:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...ntu8.04-lts-p7

used wget to load ISPConfig to server...

very early on in install process , just after

/usr/bin/gcc
ok

then this

###MAKE###
ERROR: make not found!

and then install quits

what is this 'make' --?

how to i get past this?

how do i find 'make'?

many thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th July 2008, 12:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,058
Thanks: 826
Thanked 5,392 Times in 4,237 Posts
Default

You missed step 11 of the tutorial:

http://www.howtoforge.com/perfect-se...ntu8.04-lts-p4
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th July 2008, 15:31
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

WOW - thank you...

i have a distant memory of doing this

i must have missed this part...

can i simply go back and add only this missing part?

a huge bit of thanks

iggy
Reply With Quote
  #4  
Old 5th July 2008, 16:02
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,058
Thanks: 826
Thanked 5,392 Times in 4,237 Posts
Default

Yes, just execute the command from step 11. Be aware that the whole command is just one line!

Then try to install ISPConfig again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th July 2008, 16:08
mspIggy mspIggy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 55
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

that is to say...

i installed step 11 but somehow missed the 'make' part...

from your reply - i think you do not realise this...

can i simply add only this 'make' part of this long line?

i would hate to start over

again, many thanks

----------

i installed 'make'

thank you

Last edited by mspIggy; 5th July 2008 at 16:19. Reason: addendum
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cpan> install DB_File make error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 6 13th April 2012 22:06
problem install perl modules Cirox Installation/Configuration 10 16th May 2007 16:04
install Net::DNS chrno Installation/Configuration 4 5th September 2006 17:01
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 04:12
Can't find 'make' on new Ubuntu install Arachne Kernel Questions 10 10th August 2006 21:32


All times are GMT +2. The time now is 12:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.