Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th July 2008, 02:20
javerleo javerleo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy ISPconfig ssh chrooted on SLES 10

I was forced to use SLES 10 on my server, because the SAS controller driver is supported only on that platform. Now I have a working installation of ISPconfig but I would like to have chrooted ssh access for users. I tried to follow the path suggested on the tutorial for Debian but configure script fails:
"PAM headers not found"
Any suggestions?

Thanks in advance

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th July 2008, 00:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Is there a package called pam-devel or pam-headers or similar? If so, install it with YaST.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 10th July 2008, 02:32
javerleo javerleo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Is there a package called pam-devel or pam-headers or similar? If so, install it with YaST.
Nop, unfortunately there is nothing like that.
Reply With Quote
  #4  
Old 11th July 2008, 02:13
javerleo javerleo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default A mess after compiling ssh chrooted

I downloaded and compiled PAM then tried to compile openssh-4.2p1-chroot again...success! Then I rebooted the server to check the chroot functionality but I can't login! After typing the user name on system console I get an error message. Putty exits after typing the user name.

Is it a lost cause?
Reply With Quote
  #5  
Old 11th July 2008, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Any errors in the logs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig & SSH FFEMTcJ Installation/Configuration 4 1st September 2011 15:33
chrooted SSH + Debian Etch LeoLinux Installation/Configuration 37 11th August 2010 18:56
Chrooted SSH Howto - User getting disconected on authentication badgerbox76 HOWTO-Related Questions 9 30th December 2008 02:53
ISPConfig 2.3.3-dev released till General 10 12th March 2008 22:08
Recreating ISPConfig database retran Installation/Configuration 2 16th April 2006 00:22


All times are GMT +2. The time now is 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.