Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd February 2006, 11:15
sandman_ua sandman_ua is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig installation halts on SuSE 9.0

ISPConfig installation halts on SuSE 9.0

Apache2
vsftp
postfix
... and so on - everything standard

It halts after this lines:
STEP 6: Generating X.509 certificate signed by own CA [server.crt]
Certificate Version (1 or 3) [3]:
Signature ok
subject=/C=XY/ST=Snake Desert/L=Snake Town/O=Snake Oil, Ltd/OU=Webserver Team/CN=www.snakeoil.dom/emailAddress=www@snakeoil.dom
Getting CA Private Key
Verify: matching certificate & key modulus
Verify: matching certificate signature
../conf/ssl.crt/server.crt: OK


Please help!...

p.s. I've tryed simple and expert mode - everything is the same...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd February 2006, 11:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Aren't there any error messages before or after these lines?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd February 2006, 11:27
sandman_ua sandman_ua is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no... and that is the point - no error messages before (as far I could view through the log) and, as I have mentioned before, no error messages, absolutely nothing after.... it just halts "OK" then carriage return and halts...
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd February 2006, 11:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Maybe you entered some wrong characters in the SSL-Certificate steps 1 - 5. Please try to accept the defaults for all questions or post here what you entered there. Except your password
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd February 2006, 11:40
madmax madmax is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same problem here, on SUSE 9.1...

The procedure seems to hang on:
/root/ispconfig/openssl/bin/openssl verify -CAfile ../conf/ssl.crt/ca.crt ../conf/ssl.crt/server.crt

If I run the same command by hand I got:
Error loading file ../conf/ssl.crt/ca.crt
19450:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:122:fopen('../conf/ssl.crt/ca.crt','r')
19450:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:125:
19450:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:


Any hint?
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd February 2006, 11:44
sandman_ua sandman_ua is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In steps 1-5 SSL certificate generation I've accepted only default values except of duration, that defauls to 365 and I entered 3650.
(p.s. there were no password queries)
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd February 2006, 12:12
madmax madmax is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here.

My system has been previously setup following the "Perfect setup for SUSE 9.2" guidelines.
A few things here or there were different but I had no problem during setup, that also required CA certificate generation...
I wonder if certificate information have to match somehow or if it's a whole differente world...

Last edited by madmax; 3rd February 2006 at 12:35.
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd February 2006, 13:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

I'm not sure if this makes a difference, but are you using 32-bit or 64-bit systems? What's the output of
Code:
uname -m
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd February 2006, 14:32
madmax madmax is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine is a 32bit system (i686 from uname -m)...

I'm focusing on problems on postfix configuration... in expert mode I see that the virtusertable file on my system is actually a file named virtual.
Don't know where to find the Local-Host-Names-File, though...

I've also changed the www root directory to /srv/www/htdocs

However, I get an error on step 3:
Verify: matching certificate signature
../conf/ssl.crt/ca.crt: [...]
error 18 at 0 depth lookup:self signed certificate
Ok


and the setup would hang again on step 6, after the same step for server signature, but with no error...
Verify: matching certificate signature
../conf/ssl.crt/server.crt: Ok


Edit:
Ok, I've seen the virtusertable is a ISPConfig file, so no messing with postfix's virtual file...

Anyway, can't make it working... if I got time I'll erase the test server and start it up from scratch again...

Last edited by madmax; 3rd February 2006 at 16:01.
Reply With Quote
  #10  
Old 5th February 2006, 17:23
sandman_ua sandman_ua is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

uname -m
i686

p.s. sorry for delay. my SuSE was down for some time - I couldn't check uname. I still need help/advices/propositions
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 10.0 Installation Problems protocol Installation/Configuration 16 9th February 2006 06:07
ISP Config Installation on Suse 9.3 gimhan90 Installation/Configuration 5 20th January 2006 11:24
Installation failure Suse 10 x86_64 beholder Installation/Configuration 4 19th January 2006 08:09
ISPConfig installation error ColdDoT Installation/Configuration 4 17th January 2006 15:34
Changing values on ISPConfig installation Luciano Installation/Configuration 4 17th August 2005 00:32


All times are GMT +2. The time now is 04:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.