#1  
Old 3rd July 2008, 08:34
codydwilson codydwilson is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 19
Thanks: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Another Email problem

Hello all,

I've just finished setting up a Ubuntu Hardy Heron perfect server according to falkkos perfect server guide, thanks so much for the tut. This is my first foray into Linux and so far has been a good learning experience. Everything works fine, websites are hosting and the teamspeak server i set up on it is running with out any flaws, however the email is still not working. By not working i mean i cannot connect to server through clients like outlook, it says that i have the wrong login or password but i've checked it multiple time and it's correct, and i cannot send/recive external email, i.e. to/from my gmail account. I've been working on this for over a week now and have read every recent thread on the topic and still no joy, so if i can get some help finishing this last step it would be much appreciated.

Facts:

Ports 25 and 110 forwarded to server
Can telnet server with proper output
Local email, i.e. sendmail works with ISPconfig webmail addon

last bits of /var/log/mail.log are:
Quote:
Jul 3 00:20:03 server1 postfix/smtp[27557]: connect to gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.201.114]:25: Connection timed out
Jul 3 00:20:33 server1 postfix/smtp[27557]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.135.114]:25: Connection timed out
Jul 3 00:21:03 server1 postfix/smtp[27557]: connect to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.133.114]:25: Connection timed out
Jul 3 00:21:33 server1 postfix/smtp[27557]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.135.27]:25: Connection timed out
Jul 3 00:21:33 server1 postfix/smtp[27557]: 2E460338306: to=<codydwilson@gmail.com>, relay=none, delay=2020, delays=1870/0.02/150/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.135.27]:25: Connection timed out)
Jul 3 00:25:09 server1 postfix/smtpd[27852]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jul 3 00:27:12 server1 postfix/smtpd[27852]: lost connection after UNKNOWN from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jul 3 00:27:12 server1 postfix/smtpd[27852]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Thanks,

Cody
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd July 2008, 22:33
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,788
Thanks: 821
Thanked 5,337 Times in 4,187 Posts
 
Default

I guess this is no problem with your mail system.

1) Do you run your server on a dynamic IP, e.g. on a dsl line or cable modem?
2) Did you contact your provider and asked them if they block port 25?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
problem at email admin user nasir Installation/Configuration 1 26th February 2008 18:51
Postmaster Email Problem Alam General 8 19th February 2008 14:49
email problem, one client only chancer Installation/Configuration 35 13th February 2008 12:34
Problem with email delivery new install - ubuntu 7.10 bas Installation/Configuration 7 6th January 2008 20:05


All times are GMT +2. The time now is 16:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.