#1  
Old 8th February 2006, 16:52
wwparrish wwparrish is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default admispconf user id.

EDIT:
Changing system file permissions caused the problem. Apparently I had changed the system security for the file system to easy when at OS install I had selected secure. Changing back to Secure solved the problem with the user/group ID.





somehow I have messed up the admispconfig userid/group id in my suse10.0 system. editing the /etc/password /etc/shadow and etc/group files is not helping and I have to run yast over putty as the machine is remote from me.

I have repeately removed all reference to the userid and group admispconfig via yast and the double checked the /etc files but still at the end of the install get error msgs about the admispconfig userid or group.

Before I post for help in some suse forums I wonder if you have any advice ?


I just happened to see that my security setting had the filesystem permissions set to easy, I dont remember changing it from secure which I selected at initial OS install but I must have changed it somehow. Anyway setting it back to secure "appears" to now make the admispconfig user work properly. Going to try another ispconfig install and see.

after last install try I have this (from yast)
USER
admispconfig│Administrator ISPConfig │1001 │admispconfig
GROUP
admispconfig│1001 │admispconfig,admispconfig





I am also wondering what method the install uses to create this id as I might have set some restrictions for IDs that conflict with the proper creation ?

Last edited by wwparrish; 8th February 2006 at 17:24.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to "kick" a shell user Ovidiu Server Operation 12 16th June 2008 22:56
Website users? ctroyp General 25 6th January 2006 18:02
Bug on ISP User DarkBen Installation/Configuration 4 24th October 2005 16:27
User name rather than Real Name in mail header?? deanclaxton Installation/Configuration 1 19th October 2005 02:43
more then one ftp user pontifex Installation/Configuration 3 16th August 2005 11:36


All times are GMT +2. The time now is 16:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.