Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > MyDNSConfig > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 15th March 2006, 12:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smelkomar
3. When I used this command '/etc/init.d/mydns restart':
Code:
Restarting DNS server: mydns.
Stopping DNS server: mydns.
Starting DNS server: mydnsmydns[5788]: error loading gid for group `nobody'
mydns[5788]: using gid 65534 from user `nobody'
.
This problem is addressed here: http://www.howtoforge.com/mydns_name_server

You must edit /etc/mydns.conf and put
Code:
group = nogroup
into it.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 15th March 2006, 17:31
smelkomar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thank's a lot... But the first 2 problems are staying alive
And one question - "Now dnscache is listening on 1.2.3.5. Now we have to tell MyDNS that it should listen on 1.2.3.4 only"

Can I make dnscache and MyDNS listen to one IP - 1.2.3.4 ?

Edit: I forgot to say which version I installed - MyDNS 1.1.0... latest

Last edited by smelkomar; 15th March 2006 at 20:05.
Reply With Quote
  #13  
Old 15th March 2006, 22:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smelkomar
Can I make dnscache and MyDNS listen to one IP - 1.2.3.4 ?
No, you need two different IP addresses.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 16th March 2006, 08:10
smelkomar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by falko
No, you need two different IP addresses.
In this case two real static IPs... ok, ok... Which IP must be used from clients? dnscache's or MyDNS' IP?
Reply With Quote
  #15  
Old 16th March 2006, 11:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

The dnscache IP address. Otherwise your clients can only access domains the MyDNS has in its database (MyDNS is no resolving nameserver).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #16  
Old 20th March 2006, 18:04
smelkomar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Code:
wget http://www.servershak.com/dns/dnsctl
returns this

Code:
--19:05:06--  http://www.servershak.com/dns/dnsctl
           => `dnsctl.1'
Resolving www.servershak.com... 72.29.98.3
Connecting to www.servershak.com|72.29.98.3|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 301 Moved Permanently
Location: https://www.netfiredesign.com/dns/dnsctl [following]
--19:05:06--  https://www.netfiredesign.com/dns/dnsctl
           => `dnsctl.1'
Resolving www.netfiredesign.com... 72.29.98.4
Connecting to www.netfiredesign.com|72.29.98.4|:443... connected.
ERROR: Certificate verification error for www.netfiredesign.com: unable to get local issuer certificate
To connect to www.netfiredesign.com insecurely, use `--no-check-certificate'.
Unable to establish SSL connection.
I dl the file with '--no-check-certificate' option but maybe this is the reason of the problem from my post:

Code:
tcpserver.o: In function `doit':
tcpserver.c:(.text+0x7a7): undefined reference to `errno'
remoteinfo.o: In function `mywrite':
remoteinfo.c:(.text+0x68): undefined reference to `errno'
remoteinfo.o: In function `myread':
remoteinfo.c:(.text+0x108): undefined reference to `errno'
timeoutconn.o: In function `timeoutconn':
timeoutconn.c:(.text+0x51): undefined reference to `errno'
timeoutconn.c:(.text+0xd4): undefined reference to `errno'
cdb.a(cdb.o):cdb.c:(.text+0xd8): more undefined references to `errno' follow
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [tcpserver] Error 1
Reply With Quote
  #17  
Old 20th March 2006, 23:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smelkomar
I dl the file with '--no-check-certificate' option but maybe this is the reason of the problem from my post:
No, that's not the problem.
Which distribution do you use? Debian?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #18  
Old 21st March 2006, 08:27
smelkomar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by falko
No, that's not the problem.
Which distribution do you use? Debian?
Ubuntu 5.10
Reply With Quote
  #19  
Old 21st March 2006, 17:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

That might be the problem because the tutorial was written for Debian Sarge...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #20  
Old 3rd April 2006, 08:14
smelkomar
Guest
 
Posts: n/a
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko
That might be the problem because the tutorial was written for Debian Sarge...
On Sarge... that's the result when I type mydns.new.bg
http://mydns.new.bg/apache2-default/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
Problem with https and IE on Mac os and safari DarkBen Installation/Configuration 11 29th September 2006 17:45
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 10:53
Problem installing ISPConfig, then with MySQL... ctroyp Installation/Configuration 7 26th September 2005 16:37


All times are GMT +2. The time now is 00:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.