Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd November 2007, 06:01
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot Send/Receive Email with ISPConfig/Postfix

Hello all, kinda new to this, but followed the tutorials to the T, still having some issues.

Ive manage to get my domains all working jsut fine, and went to add an email account with ISPConfig, worked ok, then tried to send email from it, looks like it goes, but never makes it anywhere. When i send an email from my hotmail account to my website email account, it never arrives.

when i send an email from one account on the server to another, it goes instantly, but says web2_username instead of the correct email address.... Any ideas? Starting points? anything i can copy into here that might help get this taken care of? Thanks!! Need email up as quick as possible. Thanks so much in advance for checking this out!

Eric
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd November 2007, 06:57
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also im using Squirrel Mail for webmail. if that helps with figuring this out.

Is there any file i can copy/paste into here that someone can help look over maybe find a mistake somewhere? Waited a long time and still no mail coming or going. Thanks!
Reply With Quote
  #3  
Old 24th November 2007, 18:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ptbpres
Ive manage to get my domains all working jsut fine, and went to add an email account with ISPConfig, worked ok, then tried to send email from it, looks like it goes, but never makes it anywhere. When i send an email from my hotmail account to my website email account, it never arrives.
Any errors in your mail log? What's the output of
Code:
netstat -tap
? Which distribution are you using?

Quote:
Originally Posted by ptbpres
when i send an email from one account on the server to another, it goes instantly, but says web2_username instead of the correct email address.... Any ideas? Starting points?
You must set the correct sender address in your email client (here it's Squirrelmail).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 25th November 2007, 02:19
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

************* OUTPUT OF NETSTAT - TAP ********************
BLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:43510 srv.main.ebayrtm.com:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:38929 a-70-183-191-48.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49744 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:52073 cs9.msg.dcn.yahoo.com:mmcc ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49102 caim-m05b.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 1 0 server.ptbsolutions.i:52460 cf-in-f103.google.com:http CLOSE_WAIT 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:54225 admin-d02a.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:37895 reserved-70.euroclick.:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49740 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49739 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:46721 205.188.13.20:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:39753 oam-d13b.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:45417 a-70-183-191-15.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:40404 cs51.msg.dcn.yahoo.com:mmcc ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:39295 a-70-183-191-17.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:33495 by1msg4246210.gateway.:msnp ESTABLISHED 3175/pidgin
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2240/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 2240/dovecot
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 2240/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2240/dovecot
tcp 0 0 *:x11 *:* LISTEN 2919/X
tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 2665/httpd
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3639/proftpd: (acce
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2116/sshd
tcp 0 0 localhost6.localdomain:rndc *:* LISTEN 2768/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2665/httpd
[root@server ~]#
************************************************** ***********************

Using Fedora 8, AMD 64x2 5600, 4 GB Ram, Abit Motherboard, Squirrel Mail, and ISPConfig all the latest versions of software, showing thats everythigns working in the services area also..

Web-Server:
Online
FTP-Server:
Online
SMTP-Server:
Online
POP3-Server:
Online
BIND-Server:
Online
mySQL-Server:
Online


Any Ideas? where is the mail error log? i cant seem to hunt that one down

Eric
Reply With Quote
  #5  
Old 25th November 2007, 02:22
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ALSO i double checked, my ISP has all ports open, im on a business connection so 25 and 110 and 80 and all the rest are available for me. They know im running a server and set me up with a special modem jsut to do so. Thanks in advance for any help!
Reply With Quote
  #6  
Old 25th November 2007, 13:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You're using Dovecot which uses MAildir. Did you enable Maildir in ISPConfig (Management > Server > Settings > Email)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 25th November 2007, 17:20
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i didnt have it enabled , but did it first thing as soon as i read the reply, yet its still not working, i got an email from postmaster-failure, when i sent email to my server from hotmail, im going to copy and past the details below.

*************DETAILS OF EMAIL**********************
Reporting-MTA: dns;bay0-omc3-s12.bay0.hotmail.com
Received-From-MTA: dns;BAY121-W25
Arrival-Date: Sat, 24 Nov 2007 17:14:40 -0800

Final-Recipient: rfc822;admin@ptbsolutions.info
Action: delayed
Status: 4.4.7
Will-Retry-Until: Mon, 26 Nov 2007 17:14:37 -0800
************************************************** ************

Probably doesnt help much, but tahts what i got back, ive tried sending emails both ways, no go. nothing seems to work from my server to the outside world. or vice versa.
Reply With Quote
  #8  
Old 25th November 2007, 17:21
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

also, tried from another domain i own on another server and got this..


This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

admin@ptbsolutions.info
The mail server could not deliver mail to admin@ptbsolutions.info. The account
or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns
entries.

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <esantner@ptbsolutions.com>
Received: from ptbs by server130.myselfhosting.com with local (Exim 4.68)
(envelope-from <esantner@ptbsolutions.com>)
id 1IwKCr-0007Q6-OC
for admin@ptbsolutions.info; Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600
Received: from 68.15.183.14 ([68.15.183.14])
(SquirrelMail authenticated user esantner@ptbsolutions.com)
by ptbsolutions.com with HTTP;
Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600 (CST)
Message-ID: <52764.68.15.183.14.1196007581.squirrel@ptbsolutio ns.com>
Date: Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600 (CST)
Subject: my own test
From: esantner@ptbsolutions.com
To: admin@ptbsolutions.info
User-Agent: SquirrelMail/1.4.9a
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3 (Normal)
Importance: Normal

my own test internal mail
Reply With Quote
  #9  
Old 25th November 2007, 17:22
ptbpres ptbpres is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and heres the headers from when i send it from myself to myself on the server im working on

**************************************************
Return-Path: <web1_adminptbinfo@example.com>
X-Original-To: admin@ptbsolutions.info
Delivered-To: web1_adminptbinfo@server.ptbsolutions.info
Received: from server.ptbsolutions.info (localhost.localdomain [127.0.0.1])
by server.ptbsolutions.info (Postfix) with ESMTP id 688CFAE48BC7
for <admin@ptbsolutions.info>; Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
Received: from 68.15.183.14
(SquirrelMail authenticated user web1_adminptbinfo)
by server.ptbsolutions.info with HTTP;
Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
Message-ID: <50186.68.15.183.14.1196007700.squirrel@server.ptb solutions.info>
Date: Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
Subject: testtest
From: web1_adminptbinfo@example.com
To: admin@ptbsolutions.info
User-Agent: SquirrelMail/1.5.1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply With Quote
  #10  
Old 26th November 2007, 18:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Here's the problem:

Code:
mh1:~# dig mx ptbsolutions.info

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> mx ptbsolutions.info
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15418
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;ptbsolutions.info.             IN      MX

;; ANSWER SECTION:
ptbsolutions.info.      86400   IN      MX      10 server.ptbsolutions.info.

;; Query time: 203 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Mon Nov 26 18:24:35 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 58

mh1:~# dig server.ptbsolutions.info

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> server.ptbsolutions.info
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 43545
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;server.ptbsolutions.info.      IN      A

;; AUTHORITY SECTION:
ptbsolutions.info.      10800   IN      SOA     server.ptbsolutions.info. admin.ptbsolutions.info. 2007112401 28800 7200 604800 86400

;; Query time: 233 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Mon Nov 26 18:24:43 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 84

mh1:~#
server.ptbsolutions.info does not exist in DNS. Please create an A record for it.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CacheALL email problem no.2 Snowman General 2 2nd August 2007 09:45
Problem with 'CC' & 'BCC' email not being delivered. snowfly HOWTO-Related Questions 10 20th July 2006 12:36
Multiple MySQL Queries - with Postfix-mysql, courier-authmysql, maildrop-mysql... snowfly HOWTO-Related Questions 4 7th July 2006 04:19
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 19:43
Unable to send/receive email from Outlook Express asokaajay Installation/Configuration 31 18th January 2006 18:26


All times are GMT +2. The time now is 07:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.