#1  
Old 4th February 2006, 16:50
yuheng108 yuheng108 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ALSA on kernel 2.6-15-2 issues

hi, I compile ALSA as modules on my kernel 2.6-15-2, but for some weird reason, I can play songs but I can't not hear a thing, I did alsaconf, and I used alsamixer to turn up the volumes too, but it's still not working, can somebody please help me
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th February 2006, 19:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Which distribution do you use? Which soundcard? Can you see anything related to this in the logs under /var/log, or any error messages during system bootup? You can see all bootup messages by running the command
Code:
dmesg
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th February 2006, 08:47
yuheng108 yuheng108 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Freeing initrd memory: 3480k freed
NET: Registered protocol family 16
EISA bus registered
ACPI: bus type pci registered
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfd7ce, last bus=7
PCI: Using MMCONFIG
ACPI: Subsystem revision 20050902
ACPI-0339: *** Error: Looking up [Z00A] in namespace, AE_NOT_FOUND
search_node c1462ca0 start_node c1462ca0 return_node 00000000
ACPI: Interpreter enabled
ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
Boot video device is 0000:00:02.0
PCI quirk: region 1000-107f claimed by ICH6 ACPI/GPIO/TCO
PCI quirk: region 1180-11bf claimed by ICH6 GPIO
PCI: Ignoring BAR0-3 of IDE controller 0000:00:1f.1
PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.RP01._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.RP02._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.RP03._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCIB._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 1 3 4 5 6 7 *10 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 1 3 4 5 6 7 11 12 14 15) *10
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 1 3 4 5 6 7 10 12 14 15) *11
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 1 3 4 5 6 7 *11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 1 3 4 5 6 7 10 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 1 3 4 5 6 7 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 1 3 4 5 6 7 10 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 1 3 4 5 6 7 *11 12 14 15)
ACPI: Embedded Controller [EC0] (gpe 29)
PCI: Using ACPI for IRQ routing
PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq". If it helps, post a report
PCI: Cannot allocate resource region 7 of bridge 0000:00:1c.0
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:1c.0
PCI: Cannot allocate resource region 9 of bridge 0000:00:1c.0
PCI: Cannot allocate resource region 7 of bridge 0000:00:1c.1
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:1c.1
PCI: Cannot allocate resource region 9 of bridge 0000:00:1c.1
PCI: Cannot allocate resource region 7 of bridge 0000:00:1c.2
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:1c.2
PCI: Cannot allocate resource region 9 of bridge 0000:00:1c.2
PCI: Ignore bogus resource 6 [0:0] of 0000:00:02.0
PCI: Bridge: 0000:00:1c.0
IO window: disabled.
MEM window: disabled.
PREFETCH window: disabled.
PCI: Bridge: 0000:00:1c.1
IO window: disabled.
MEM window: disabled.
PREFETCH window: disabled.
PCI: Bridge: 0000:00:1c.2
IO window: disabled.
MEM window: disabled.
PREFETCH window: disabled.
PCI: Bus 7, cardbus bridge: 0000:06:01.0
IO window: 00002400-000024ff
IO window: 00002800-000028ff
PREFETCH window: 30000000-31ffffff
MEM window: 34000000-35ffffff
PCI: Bridge: 0000:00:1e.0
IO window: 2000-2fff
MEM window: b0100000-b01fffff
PREFETCH window: 30000000-31ffffff
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 16
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.0 to 64
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.1[B] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 17
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.1 to 64
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.2[C] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.2 to 64
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1e.0 to 64
ACPI: PCI Interrupt 0000:06:01.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
Simple Boot Flag at 0x36 set to 0x1
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
Initializing Cryptographic API
io scheduler noop registered
io scheduler anticipatory registered
io scheduler deadline registered
io scheduler cfq registered
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 16
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.0 to 64
assign_interrupt_mode Found MSI capability
Allocate Port Service[pcie00]
Allocate Port Service[pcie02]
Allocate Port Service[pcie03]
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.1[B] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 17
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.1 to 64
assign_interrupt_mode Found MSI capability
Allocate Port Service[pcie00]
Allocate Port Service[pcie02]
Allocate Port Service[pcie03]
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1c.2[C] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.2 to 64
assign_interrupt_mode Found MSI capability
Allocate Port Service[pcie00]
Allocate Port Service[pcie02]
Allocate Port Service[pcie03]
ACPI: Video Device [GFX0] (multi-head: yes rom: yes post: no)
serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
mice: PS/2 mouse device common for all mice
EISA: Probing bus 0 at eisa.0
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
TCP established hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
TCP bind hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
TCP reno registered
TCP bic registered
NET: Registered protocol family 8
NET: Registered protocol family 20
Using IPI Shortcut mode
ACPI wakeup devices:
AZAL RP01 RP02 RP04 USB1 USB2 USB3 USB4 USB7 LANC
ACPI: (supports S0 S3 S4 S5)
RAMDISK: cramfs filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 3480KiB [1 disk] into ram disk... <6>input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input0
done.
VFS: Mounted root (cramfs filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 216k freed
NET: Registered protocol family 1
SCSI subsystem initialized
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
ICH6: IDE controller at PCI slot 0000:00:1f.1
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.1[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ICH6: chipset revision 4
ICH6: not 100% native mode: will probe irqs later
ide0: BM-DMA at 0x1810-0x1817, BIOS settings: hdaMA, hdbMA

__________________________________________________ _____________
__________________________________________________ _____________
I think that's the error, how do you fix this????
Reply With Quote
  #4  
Old 6th February 2006, 18:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

I don't see any ALSA-specific errors here...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 7th February 2006, 04:24
yuheng108 yuheng108 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

snd: version magic '2.6.15.2 PENTIUMM gcc-4.0' should be '2.6.15.2 PENTIUMM gcc-3.3'


now it's that, it won't even show me anything? what can I do?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compile Kernel 2.6 under Debian Sarge falko Kernel Questions 117 28th September 2009 13:03
Custom Kernel and Installing nVidia Drivers (Xandros) neu2linux Suggest HOWTO 0 6th October 2005 15:33
Apache not adding domains adamluz Server Operation 3 16th August 2005 20:20
Use kernel 2.4 config for kernel 2.6? rookie Kernel Questions 1 20th May 2005 15:15
Install Debian Sarge with Kernel 2.6 root Installation/Configuration 4 10th May 2005 10:51


All times are GMT +2. The time now is 16:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.