Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th June 2008, 10:30
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default bind and mysql don't start at server move

Hi,

I try to move my ISPconfig installation to an new server.
The old server runs on ubuntu 7.10.
The new one is a 8.04 xen guest.

I followed the instructions and nearly erverthing works fine.
Accept bind and mysql.
They don't start.

bind bives me: rndc: connect failed: 127.0.0.1#953: connection refused

mysql simply doesn't start
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th June 2008, 11:44
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,175
Thanks: 829
Thanked 5,412 Times in 4,255 Posts
Default

Which messages do you get in the syslog when you try to start bind and mysql?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th June 2008, 21:15
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found the source of the problem.

The new passwd- file has different UIDs for mysql and bind.
new server install file which will be replaced by the old server file:
Code:
...
bind:x:107:109::/var/cache/bind:/bin/false
mysql:x:108:110:MySQL Server,,,:/var/lib/mysql:/bin/false
postfix:x:109:112::/var/spool/postfix:/bin/false
...
running (old) server file
Code:
...
bind:x:105:110::/var/cache/bind:/bin/false
mysql:x:106:111:MySQL Server,,,:/var/lib/mysql:/bin/false
postfix:x:107:113::/var/spool/postfix:/bin/false
...
When I change the 105 on the new server to 107 does it work.
But as you can see, ahs the postfix already the 107 so postfix doesn't start.

The weared thing is, that postfix starts with the different UID but mysql and bind don't.
Reply With Quote
  #4  
Old 8th June 2008, 12:00
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,175
Thanks: 829
Thanked 5,412 Times in 4,255 Posts
Default

Ok, this explains the problems. You can not simply coipy over the password and shadow file from the old server to the new one, this wil break the installation.

Do you have a backup of the original passwd and shadow files from the new server? If yes, restore them. Then copy only the usernames created by ISPConfig from the old passd and shadow file to the new files.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th June 2008, 16:47
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

worked really great,

Thanks

My last Problem is the system clock.
The dom0 time ist set correctly.
When I start the guest, he gives me an hwclock error.
But my bigger problem is, that he uses UTC and not my local time.
I tried tzselect but it didn't change anything.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th June 2008, 14:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Does networking work in the guests?

You can try to modify /etc/init.d/hwclock.sh and /etc/init.d/hwclockfirst.sh as shown on http://www.howtoforge.com/debian_sarge_xen_3.0.3_p3 .
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monit & Munin SamTzu HOWTO-Related Questions 2 23rd September 2014 22:20
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58
MySql error on mandriva 2006 sshlord Installation/Configuration 12 1st September 2007 15:07
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 16:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.