Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd June 2008, 16:57
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default can not forward email to an account on the same domain

Hi guys,

i have the following issue.

I have account1@domain.com and account2@domain.com . I go to account2 and set to forward all emails to account1. This is not working though. The emails are not forwarded. I have tried two lines at the account2 forward field :

account1@domain.com
web15_account1

Does anyone know how to sort this out ? If i enter an "external domain" i.e. otheraccount@otherdomain.com (hosted on a different server) it is working fine

I appreciate your answers

Regards,

Leon
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd June 2008, 22:41
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,457
Thanks: 813
Thanked 5,228 Times in 4,098 Posts
Default

The forwarding should work even if the target is in the same domain. Which messages do you get in a mail log when such a message should be forwarded?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th June 2008, 13:59
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thank you for your reply. This is a very fresh portion of the log. Although the email is delivered it is not forwarded to the other account of the same domain.

Jun 6 07:51:59 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: connect from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: setting up TLS connection from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: TLS connection established from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: 99A1861693C: client=s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/cleanup[28727]: 99A1861693C: message-id=<484924D3.1090503@extdomain.com>
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/qmgr[21126]: 99A1861693C: from=<user@extdomain.com>, size=1069, nrcpt=1 (queue active)
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/local[28729]: 99A1861693C: to=<root@server1.privatedns.com>, orig_to=<news@domain1.com>, relay=local, delay=0.31, delays=0.28/0.01/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/qmgr[21126]: 99A1861693C: removed
Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: disconnect from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]


Regards,

Leon
Reply With Quote
  #4  
Old 6th June 2008, 14:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,457
Thanks: 813
Thanked 5,228 Times in 4,098 Posts
Default

Is there a alias for "news" in the file /etc/aliases? If yes, remove this alias and then run:

postmap /etc/aliases
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 6th June 2008, 14:23
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yes correct ! There are 4 entries :

news: root
newsadm: news
newsadmin: news
usenet: news


Do i have to remove all or just the first ? How is this going to affect my system ?
I mean why are these values here ?

Thanks a lot
Reply With Quote
  #6  
Old 6th June 2008, 14:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,457
Thanks: 813
Thanked 5,228 Times in 4,098 Posts
Default

These values are defaults of your linux distribution. It has no negative effect on your system if you remove all the 4 entries.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 6th June 2008, 15:08
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I just tried that. I commented out the lines, run /usr/sbin/postmap /etc/aliases and even restarted postfix. The result is the same...

Any more thoughts ?

Leon
Reply With Quote
  #8  
Old 6th June 2008, 15:36
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Actually when i ran the command it gave me a few warnings, but no errors. I am not sure whether this makes a difference. It am trying to find out where do i set the forwards from one address to another, to check it manually.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hotmail rejects outgoing email nzimas Server Operation 3 1st May 2009 03:39
email forward problem createch General 5 10th December 2008 14:14
phantom mx domain still in system after removal, can't forward offsite. minezamac Installation/Configuration 5 1st November 2007 20:19
Send email to domain with MX record on other server? edge Installation/Configuration 2 25th August 2007 09:48
Multiple MySQL Queries - with Postfix-mysql, courier-authmysql, maildrop-mysql... snowfly HOWTO-Related Questions 4 7th July 2006 04:19


All times are GMT +2. The time now is 21:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.