Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th May 2008, 15:44
freesqrt freesqrt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default No mail received into a specific mailbox!!!

Hi there,

Recently I had a strange problem with ISPconfig/postfix/UebiMiau.
One of my accounts ccit@mydomain.com (that was the administrator of some domains) could send mail to anywhere but could not receive nothing from anywhere. I checked “Reply to” field in preferences panel of UebiMiau but it was correct (the same ccit@mycomain.com). I had to delete it and create it again. But what was the problem you believe?
Some times ago I empty this mailbox by a pop3 mail client. Can it be effective?

Regards,
__________________
freesqrt
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st May 2008, 13:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Please check if the MX record for the domain is pointing to the correct server:
Code:
dig mx mydomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 1st June 2008, 08:23
Malc Malc is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 27
Thanks: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just a suggestion from left field..

Did you upgrade to the latest version if ISPConfig ?

If so the problem maybe quota related. I had exactly the same problem and fixed it by changing the quota level for that account. Apparently the latest version of ISPConfig no longer recognises the old default "-1" quota level.

You need to go and change the quota from -1 to a real value.

Hope that helps
Reply With Quote
  #4  
Old 1st June 2008, 20:11
freesqrt freesqrt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Malc,

it seems reasonable. I have not upgrade ISPconfig but this account's qouta was "-1" I think.
Here another important question appears: how can I change mail qouta? recently I changed mail structure from mbox to Maildir and after that related field from ISPconfig panel disappeared. also the bar that was showing consumed and free amount of mail box removed. in this situation how can I change each mail box quota separately?

Regards,
__________________
freesqrt

Last edited by freesqrt; 2nd June 2008 at 05:07.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd June 2008, 09:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by freesqrt View Post
Here another important question appears: how can I change mail qouta? recently I changed mail structure from mbox to Maildir and after that related field from ISPconfig panel disappeared. also the bar that was showing consumed and free amount of mail box removed. in this situation how can I change each mail box quota separately?
The Maildir is a subdirectory of the user's homedir (whereas the mbox is always in /var/spool/mail) and therefore falls under the user's web quota (although it is not a web folder). That's why the field disappeared. You can adjust the quota by changing the web quota field.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
freesqrt (10th June 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 08:37
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 02:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.