#1  
Old 27th May 2008, 15:06
atjensen11 atjensen11 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 199
Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default Courier IMAP won't start

My Ubuntu server is configured with this tutorial.

http://www.howtoforge.com/virtual-us...ubuntu-7.10-p3

Last night, I performed an

Code:
apt-get update
apt-get upgrade
It appears that authmysql was upgraded as a result. This morning, it has come to my attention that Courier-IMAP is not working. When I check the listening services using netstat, the only one in the list is courier-pop. The following are all missing: courier-imap, courier-imap-ssl, courier-pop-ssl.

If I execute /etc/init.d/ on any of the missing services, I don't get any kind of confirmation that they restart, stop, start, fail, etc.

Any ideas on what I can do to get IMAP working again? My users are already complaining that Squirrelmail doesn't work due to the IMAP service not running.

Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th May 2008, 16:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your logs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 28th May 2008, 18:28
atjensen11 atjensen11 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 199
Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
 
Default [solved]

No, there was nothing in the logs.

I did figure out what the problem was though and how to fix it. I browsed to the /etc/init.d/ folder and then typed ls -l. I noticed that of all the files in that directory, the three services that were giving me problems all had a file size of zero bytes.

I opened each of them up and confirmed that they were empty. I can only believe that something during the apt-get upgrade caused them to be overwritten with empty files.

For each service that wasn't working (courier-imap, courier-imap-ssl, and courier-pop-ssl) I typed apt-get remove --purge [service name] and then did a reinstall. I then checked that the file in /etc/init.d/ was no longer empty, which they weren't. I performed a restart of each service and did some testing on the IMAP server and everything worked as intended.

I posted it all here just in case someone runs across the same problem down the road.

Thanks.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to atjensen11 For This Useful Post:
webmastir (5th December 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monit & Munin SamTzu HOWTO-Related Questions 2 23rd September 2014 22:20
Help on migrate from courier to imap atrus HOWTO-Related Questions 0 16th March 2008 10:33
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58
SUSE: Courier Imap missing authdaemond.mysql yellen Server Operation 8 9th February 2006 14:39
Courier IMAP - when does it delete deleted messages?? hagel Server Operation 3 18th August 2005 23:52


All times are GMT +2. The time now is 00:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.