Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th May 2008, 03:48
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Proftpd Login Issues (only able to log into localhost )

Hello,

I've searched on this issue but couldn't find an answer to my question. I'm currently trying to ftp into one of the sites I've set up on ISPConfig. Whenever I try to log in (using the web2_xxx login) I get the 530 user cannot log in error.

I've updated the /etc/pam.d/ftp file with the following:

#%PAM-1.0
auth required pam_unix.so nullok
account required pam_unix.so
session required pam_unix.so

I have LDAP set up and I'm able to ftp into localhost just fine, it's only the websites that I've setup that I'm not able to log into. Any help is appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th May 2008, 03:51
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I should probably mention that I'm able to login via web_ftp in ISPConfig without issue to the site.. Only when I type ftp://mysite.com am I unable to log in.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th May 2008, 11:02
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

Which linux distribution do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th May 2008, 14:38
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry forgot to mention that I guess.

I'm using Ubuntu Hardy Heron (8.04).

Also, as an update I found out that if I add my website to my hosts file I'm able to login just fine. So it appears to be an external internet issue (which is why I can log in fine a localhost). Do I need to specifically set up DNS entries to handle ftp://mysite.com ?

If so do you have an example of the records I need to create?

Thanks,
Chris

Last edited by ctwillia; 16th May 2008 at 01:26.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th May 2008, 15:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ctwillia
Do I need to specifically set up DNS entries to handle ftp://mysite.com ?
Yes. Does your registrar run the name servers for mysite.com, or do you run them yourself? You can find that out by running:
Code:
dig ns mysite.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 16th May 2008, 15:44
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was originally going to use ISPConfig to handle the name servers but I wasn't having any luck getting it to work (I followed the go daddy tutorial to set up name servers, and I was able to access ns1.mysite.com and ns2.mysite.com from outside my network, but the websites which were supposed to be handled by the nameserver never came up).

So at the moment all of my sites are being handled by zonedit.com. I can access www.mysite.com from outside my network, and ftp://mysite.com brings up a login/pw box but whenever I enter it I get the 530 error. I configured zonedit to handle www.mysite.com and mysite.com.

Also, just in case it wasn't obvious mysite.com is a ficticious name.

Much appreciated,
Chris
Reply With Quote
  #7  
Old 16th May 2008, 15:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

Please try to comment out the include line for the proftpd_ispconfog.conf file in the proftpd.conf file and restart proftpd.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th May 2008, 23:12
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I commented out that line and restarted proftpd but still no luck. I'm currently forwarding both ports 20 and 21 to the server from my router so I don't think it's a port issue.

Thanks again for any help.
Reply With Quote
  #9  
Old 16th May 2008, 23:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Can you try this with a real FTP client such as FileZilla? I guess you're currently using a browser for this?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 18th May 2008, 22:05
ctwillia ctwillia is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hello,

Looks like I figured out the issue by figuring out another unrelated issue. The problem seems to be trying to access my website externally while still within my network.

I was trying to access ISPConfig via the external address and was also unable to connect. However, if I try to access the site outside of my network I can connect fine (with both ISPConfig and FTP).

Thanks for the suggestions.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
slow download through webserver problem snewp Technical 14 9th May 2008 05:25
Question about Virtual Hosting With Proftpd And MySQL (Incl. Quota) On Debian Etch ikkem HOWTO-Related Questions 30 26th February 2008 19:38
Mail errors unknown address terryoleary1981 General 9 10th January 2008 16:51
Internet Mail Problem deezone Installation/Configuration 9 22nd February 2006 21:09


All times are GMT +2. The time now is 05:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.