#1  
Old 14th May 2008, 14:29
gwehner gwehner is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yikes! Noob needs help...

I installed Debian Etch using the Perfect Install without hitch. Moved on to ISPConfig. When I installed it I got it up and running no problem, but the next time I logged in this is what I got:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php on line 77

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 40

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 40

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 41

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php:77) in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 60

Any suggestions? If this is an issue that has been dealt with in another thread please direct me there and I will read up on it. Thank you.

Greg - Manassas, VA

"The hardest thing about the Zombie Apocalypse will be pretending I'm not excited."

Last edited by gwehner; 14th May 2008 at 14:33.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th May 2008, 16:20
gwehner gwehner is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default more

Here's an interesting discovery - I get the above error message regardless of the username or password I enter. I changed my password when I first logged in. Is it possible this is part of the issue?
Reply With Quote
  #3  
Old 15th May 2008, 19:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
? I guess MySQL isn't running.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 16th May 2008, 14:03
gwehner gwehner is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mysql missing components

You're right about MySQL falco - from what I have been able to determine so far I am missing mysqld.sock - not only is it not located where it should be, I can't find it at all to do a symbolic link (I used grep). I've tried to find info on how to get it or re-build it, but no luck so far. At this point I'm thinking of scrapping the whole install and starting over, but I'd probabaly learn more if I could figure out how to troubleshoot the existing install. Any help would be appreciated, but I understand I'm not offering much to work with. If you need me to provide more info let me know and I'll dig into it. Thank you!
Reply With Quote
  #5  
Old 16th May 2008, 22:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

Can you restart MySQL? Do you get any errors then? Also check your logs.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob question spuppy Installation/Configuration 1 24th August 2007 10:05
Noob alert: Apache version confusion ClarkVent Installation/Configuration 2 1st June 2007 11:17
Total noob questions about installing phpAdmin cap10kirk Installation/Configuration 3 1st January 2007 03:42
Noob Cronjob for shell account ibackup prob Dwalf Installation/Configuration 4 1st August 2006 14:17
How can a noob like me limit bandwidth in Debian mzabret HOWTO-Related Questions 11 22nd December 2005 00:45


All times are GMT +2. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.