Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th May 2008, 21:06
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Post WWW Server Won't Boot After Hard Power Failure

Hello group...

We had a two hour power outage this morning which exceeded the time allotted by the UPS system and our backup generator was out of diesel fuel, so unfortunately before I could physically shut down the systems they were powered off hard by the UPS system.

One of my WWW servers now has issues at boot;
This server is running Ubunutu 6.06 with BIND9 and MySQL in addition to ISPConfig.

The H/D is IDE Western Digital.

The error I see when attempting to reboot the server:
Code:
Searching for Boot Record From SCSI... Not found
Boot Failure
Insert BOOT diskette in A:
Press any key when ready
Once again this drive is not SCSI and why it is complaining of SCSI errors is puzzling.

I do not have a boot disk on floppy and am unclear what would be the best measure to take to restore function of the server?

Thanking you in advance for your help.

Regards
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th May 2008, 06:10
thecaoticone thecaoticone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 89
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

This may be a stupid question, but, have you checked the boot priorty and hard drive settings in the board bios?

You may also want to use a modern live cd like gentoo to scan the drive for possible errors.

Last edited by thecaoticone; 15th May 2008 at 06:30.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th May 2008, 07:14
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Post

Thanks for the reply.

Yep, I did that and all is in order it is set to boot first from IDE-0 and then CD-ROM then FLOPPY.

Regards
Reply With Quote
  #4  
Old 15th May 2008, 19:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

You could use a Live-CD such as Knoppix or Ubuntu and boot into the system to have a deeper look at what's happening.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
giganet (15th May 2008)
  #5  
Old 15th May 2008, 20:10
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Post Got It

Thank you Falko

It booted after I entered the BIOS and asked it to use default settings, which is weird because the settings didn't appear to change with respect to drives and such.

Thanks for your help everyone.

Regards
Reply With Quote
  #6  
Old 16th May 2008, 14:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Glad to hear the problem's gone!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mail delivered in mbox patfee Installation/Configuration 8 11th December 2007 13:58
Multiple Hard Drives, One Server DualFusion Server Operation 4 9th December 2007 19:40
550-The recipient cannot be verified email problem safoo Installation/Configuration 7 29th November 2006 19:55
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30
webmail and pop3 quicklinux General 8 9th August 2005 00:15


All times are GMT +2. The time now is 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.