#1  
Old 26th January 2006, 06:29
Novaoblivion Novaoblivion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig problem

I followed the breezy setup how to and setup my server. I was able to get everything up and running and surf to the site (I am using DynDNS to host the site on a server I have here). But when I create a site I either get the shared ip message or (if I change the ip to my public one) I get index of / where I see the dir for the site. Now I want it to be so when I surf to the site it goes to the site instead of just giving a directory listing. I use novaoblivion for hostname and gotdns.com for the domain but it just creates a subfolder called novaoblivion.gotdns.com with the site in it. Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th January 2006, 07:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

If you create a web site novaoblivion.gotdns.com in ISPConfig, you must use exactly that address in your browser's address bar, and of course the DNS records for novaoblivion.gotdns.com must point to your server's public IP address (if you're behind a router, novaoblivion.gotdns.com must point to your router's public IP address, and from your router you must forward port 80 to your ISPConfig server).

If you just want this to work in your LAN, you can also modify your client's hosts file. You must then use the ISPConfig server's local IP address. Look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...24&postcount=3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2006, 07:26
Novaoblivion Novaoblivion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm I think all of that is how it should be... maybe I am just messing something up because its late so please excuse my newbishness when I point the browser to http://novaoblivion.gotdns.com it gives me the page saying "index of /" in there I see some folders. In order to get to the site I made I have to go to http://novaoblivion.gotdns.com/novao...otdns.com/web/ it creates a folder as you can see. Thanks!

Edit: I do want the site to be visible to the outside world and do have the ports forwarded and I think the DNS correct.

Last edited by Novaoblivion; 26th January 2006 at 07:31.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th January 2006, 11:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,972
Thanks: 825
Thanked 5,367 Times in 4,214 Posts
Default

Does the site novaoblivion.gotdns.com that you created in ISPConfig uses the internal IP address of your Server. The IP address where you forwarded the ports from your router to?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th January 2006, 17:55
Novaoblivion Novaoblivion is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No I changed it to the external IP that my router gets from my ISP before I did that it would give me the shared IP message now I just get the index of / message.

Edit: Ok it seems to be working now I dont know why? But thanks for all your help! Sorry to bother you

Last edited by Novaoblivion; 26th January 2006 at 18:08.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th January 2006, 17:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,972
Thanks: 825
Thanked 5,367 Times in 4,214 Posts
 
Default

If you are in a NAT enviroment behind a router, the websites must be configured on the internal IP.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix ISPconfig problem matehortua Installation/Configuration 8 3rd September 2006 17:03
ISPCONFIG installation problem with Fedora Core 4 (64 bit) dchowdhu Installation/Configuration 5 25th January 2006 06:21
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 10:53
ISPConfig installation problem. Cannot make OpenSSL BlueStream Installation/Configuration 13 18th October 2005 10:01
Problem installing ISPConfig, then with MySQL... ctroyp Installation/Configuration 7 26th September 2005 16:37


All times are GMT +2. The time now is 10:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.