Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > MyDNSConfig > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th April 2008, 12:17
james@thereidsonline.com james@thereidsonline.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help with MX records

Hi,

I'm having problems with MX records....

If
- I create a new SOA for mydomain.com
- Then create an MX record:
- No Name
- Type: MX
- Data: my.mailserver.on.another.domain.com
- Preference: 10
- TTL: 86400

If I do a DNS report with something like http://www.dnscolos.com/free-dns-report.html

it reports that the MX record is my.mailserver.on.another.domain.com.mydomain.com
(ie MYDNS is somehow joining the name of the server that I put into MyDNSAdmin with the name of the domain???)

What am I doing wrong???

Thanks!
James.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th April 2008, 14:57
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
Default

ok
i can tell you why u getting mydomain.com.mydomain.com part twice

when you setup your DNS recoard
you setup "mydomain.com" as the TOP level
so anything you add to that domain is
webmail = webmail.mydomain.com

to your problem there
sorry i dont own an real DNS address
so i cant help anymore than that simple heads up

give me 10 mins as well to think bout something as well

try for the data for the MX record
put in the IP of the mail server
see if thats works for you
__________________
Shane Ebert :: Facebok

Last edited by zcworld; 5th April 2008 at 15:58.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th April 2008, 22:20
james@thereidsonline.com james@thereidsonline.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If I change the MX record to 1.2.3.4 then it reports the MX record as being 1.2.3.4.mydomain.com

Seems that it just wants to join the data put in the record gets postfixed with the domain name - is this right?

I've got other services that I use (eg Zone Edit and Yahoo) where I can use an external mail server as my MX record.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th April 2008, 18:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
 
Default

You must put a dot at the end of the hostname:
my.mailserver.on.another.domain.com.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPF Records mrtornado79 Installation/Configuration 6 30th January 2008 05:53
Problem entering multiple MX records wpwood3 Installation/Configuration 1 4th November 2007 10:03
Webalizer isn't working every night FlashOver General 5 20th October 2007 16:57
Howto configure Glue Records DVS Suggest HOWTO 1 27th May 2007 09:11
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34


All times are GMT +2. The time now is 18:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.