Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th April 2008, 02:18
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ispconfig postconf sasl smtpd mail not working

Hi I followed Falko's "Fedora 8 Server Setup: LAMP, Email, DNS, FTP, ISPConfig"

My mail is not working. I have my own DNS server and I do have my host record set as A as well as MX. here is my iptables since it doesn't have the port open but I am really confused because ispconfig shows that my servers are running.

Code:
:INPUT ACCEPT [0:0]
:FORWARD ACCEPT [0:0]
:OUTPUT ACCEPT [0:0]
:RH-Firewall-1-INPUT - [0:0]
-A INPUT -j RH-Firewall-1-INPUT
-A RH-Firewall-1-INPUT -i lo -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -p icmp --icmp-type any -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 110 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 81 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 21 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 25 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 53 -j ACCEPT
-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m udp -p udp --dport 53 -j ACCEPT
I've had problems with this mail for a while now, I tried figuring out myself but no luck yet. Gurus, help please.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th April 2008, 16:39
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,368
Thanks: 833
Thanked 5,477 Times in 4,313 Posts
Default

Please have a look into your maillog. Which messages or errors appear when you send a email?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th April 2008, 03:08
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

actually I uninstalled postfix and installed again according to falko's perfect server setup for fc8. Now I just figured out that when I perform
Code:
telnet localhost 25
I get the desired result. but when I do


Code:
telnet vibhas.webinformatix.com
I get:

Quote:
Connected to vibhas.
Escape character is '^]'.
ehlo vibhas
Connection closed by foreign host.
am I missing something?
Reply With Quote
  #4  
Old 5th April 2008, 21:22
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay got this to work after adding my networks ip to the mynetworks. the new problem is that
Quote:
Apr 5 15:10:38 wiplds postfix/smtpd[17922]: connect from netcom1.telgam.pl[88.220.133.202]
Apr 5 15:10:39 wiplds postfix/smtpd[17922]: NOQUEUE: reject: RCPT from netcom1.telgam.pl[88.220.133.202]: 554 5.7.1 <provisorship@webinformatix.com>: Relay access denied; from=<unsnobbi_1989@SEMITORRDIST.COM> to=<provisorship@webinformatix.com> proto=ESMTP helo=<netcom1.telgam.pl>
Apr 5 15:10:39 wiplds postfix/smtpd[17922]: disconnect from netcom1.telgam.pl[88.220.133.202]
Reply With Quote
  #5  
Old 5th April 2008, 21:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Please enable "Server requires authentication" in your email client.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 5th April 2008, 23:32
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have that set already in my email client. I believe you are referring to that. I restarted my machine now my maillog is:
Quote:
Apr 5 17:11:15 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/pickup pid 3053 exit status 1
Apr 5 17:11:15 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/pickup: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:11:15 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 3054 exit status 1
Apr 5 17:11:15 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:12:05 wiplds postfix/smtpd[3067]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:12:06 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 3067 exit status 1
Apr 5 17:12:06 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:12:15 wiplds postfix/pickup[3070]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:12:15 wiplds postfix/qmgr[3071]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:12:16 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/pickup pid 3070 exit status 1
Apr 5 17:12:16 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/pickup: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:12:16 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 3071 exit status 1
Apr 5 17:12:16 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:13:06 wiplds postfix/smtpd[3083]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:13:07 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 3083 exit status 1
Apr 5 17:13:07 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:13:16 wiplds postfix/pickup[3086]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:13:16 wiplds postfix/qmgr[3087]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:13:17 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/pickup pid 3086 exit status 1
Apr 5 17:13:17 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/pickup: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:13:17 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 3087 exit status 1
Apr 5 17:13:17 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:14:07 wiplds postfix/smtpd[3100]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:14:08 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 3100 exit status 1
Apr 5 17:14:08 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:14:17 wiplds postfix/pickup[3103]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:14:17 wiplds postfix/qmgr[3104]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:14:18 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/pickup pid 3103 exit status 1
Apr 5 17:14:18 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/pickup: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:14:18 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 3104 exit status 1
Apr 5 17:14:18 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Apr 5 17:15:08 wiplds postfix/smtpd[3116]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory
Apr 5 17:15:09 wiplds postfix/master[2300]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 3116 exit status 1
Apr 5 17:15:09 wiplds postfix/master[2300]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Reply With Quote
  #7  
Old 6th April 2008, 03:16
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i've got that to working. I created a local-host-names and actually had to add a dummy host within ispconfig so that the local-host-names be populated.

Quote:
Apr 5 21:00:09 wiplds postfix/anvil[30510]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:76.11.235.201) at Apr 5 20:54:16
Apr 5 21:00:09 wiplds postfix/anvil[30510]: statistics: max connection count 1 for (smtp:76.11.235.201) at Apr 5 20:54:16
Apr 5 21:00:09 wiplds postfix/anvil[30510]: statistics: max cache size 2 at Apr 5 20:54:44
Apr 5 21:00:56 wiplds postfix/smtpd[30621]: connect from dyn-83-156-158-29.ppp.tiscali.fr[83.156.158.29]
Apr 5 21:00:57 wiplds postfix/smtpd[30621]: NOQUEUE: reject: RCPT from dyn-83-156-158-29.ppp.tiscali.fr[83.156.158.29]: 550 5.1.1 <mniaceous@webinformatix.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<Sclassification@jstor.org> to=<mniaceous@webinformatix.com> proto=SMTP helo=<acer19b694409a>
Apr 5 21:00:57 wiplds postfix/smtpd[30621]: lost connection after RCPT from dyn-83-156-158-29.ppp.tiscali.fr[83.156.158.29]
Apr 5 21:00:57 wiplds postfix/smtpd[30621]: disconnect from dyn-83-156-158-29.ppp.tiscali.fr[83.156.158.29]
Apr 5 21:04:17 wiplds postfix/anvil[30623]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:83.156.158.29) at Apr 5 21:00:56
Apr 5 21:04:17 wiplds postfix/anvil[30623]: statistics: max connection count 1 for (smtp:83.156.158.29) at Apr 5 21:00:56
Apr 5 21:04:17 wiplds postfix/anvil[30623]: statistics: max cache size 1 at Apr 5 21:00:56
Reply With Quote
  #8  
Old 6th April 2008, 05:23
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

funny thing, I got this to work but I really dont' know how. I added the local-host-names to mydestination in /etc/postfix/main.cf and restarted postfix after doing a postfix reload. Its working!!! Now the new problem is I am trying to send email to my hotmail account with the mail myaddress@hotmail.com. the maillog doesn't show anything wrong but I don't see any new emails in my hotmail account and when I try to send a message from hotmail to my domain account myaddress@mydomain.com, no error so far but don't see anything in my mailbox.

I tried connecting to port 25 from external network but the connection times out and could not connect. I have checked my iptables and called my isp to see if they have blocked it, but no they haven't.
Reply With Quote
  #9  
Old 6th April 2008, 16:09
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

all solved. thanks you guys.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Postfix: smtpd --> SASL LOGIN authentication failed tom General 25 2nd February 2010 17:43
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
ISPConfig creates virtual domain even when the mail server is external mxc General 1 25th July 2006 12:32
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 07:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.