#21  
Old 25th January 2006, 21:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
BTW falko u wrote the pure-ftpd howto?
it contains an error:

INSERT INTO `ftpd` ( `User` , `status` , `Password` , `Uid` , `Gid` , `Dir` , `ULBandwidth` , `DLBandwidth` , `comment` , `ipaccess` , `QuotaSize` , `QuotaFiles` ) VALUES ( 'exampleuser' , '1' , MD5 ( 'secret' ) , '2001' , '2001' , '/home/www.example.com' , '100' , '100' , '' , '*' , '50' , '0' ) ;

This gives a 1604 error.. which i solved by making MD5( 'secret' )
I've just compared my original document and the version on HowtoForge; there must have been some formatting problem as in my original document it says

Code:
INSERT INTO `ftpd` (`User`, `status`, `Password`, `Uid`, `Gid`, `Dir`, `ULBandwidth`, `DLBandwidth`, `comment`, `ipaccess`, `QuotaSize`, `QuotaFiles`) VALUES ('exampleuser', '1', MD5('secret'), '2001', '2001', '/home/www.example.com', '100', '100', '', '*', '50', '0');
I've corrected the document on HowtoForge. Thanks for the hint.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 27th January 2006, 01:49
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default yah

and the final setup thing just wont work sorry to tell you. It says the Login is ok but the pass is bad. so 503 error

falko if u want please go ahead and add me to ur msn:
phoenix81000@hotmail.com

ill do a reinstall of the pureftpd thing and see if i might have made an error
Reply With Quote
  #23  
Old 27th January 2006, 07:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
and the final setup thing just wont work sorry to tell you. It says the Login is ok but the pass is bad. so 503 error
It's working for me, I swear, otherwise I wouldn't have published the tutorial. Please compare your configuration with the one from the tutorial.

Quote:
Originally Posted by Heroin
falko if u want please go ahead and add me to ur msn:
phoenix81000@hotmail.com
I don't use any messengers.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #24  
Old 27th January 2006, 10:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
and the final setup thing just wont work sorry to tell you. It says the Login is ok but the pass is bad. so 503 error
Please have a look at the ISPConfig database, are there a lots of tables inside and in the table sys_user a line with username "admin"?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #25  
Old 27th January 2006, 13:28
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

iam sorry i gave up on the uber ISP config.. maby next holiday ill give it a try.
right now iam lookin to set up something so my friend and myself can upload and update theyre sites.

and i dont like webdav so im doing FTP
Reply With Quote
  #26  
Old 28th January 2006, 15:16
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK i decided to give ISPConfig another try seeing that it would be so sweet if it worked :P

now when i reach the last step:
Please enter the domain: E.g. xyz.de
i entered harmweb.be

Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):192.168.1.35
OK
Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):harmweb.be
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

=[ last time i entered example.com which seemed to fuck thing up so this time i want to be sure what iam doing wrong. I deleted all DNS references at my registar? is that the problem? =[ i hope everything works this time
Reply With Quote
  #27  
Old 28th January 2006, 15:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

The installer tries to ping the server www.harmweb.de, if the domain is not reachable, the installer stops.

If the domain is not pointing to your server yet, you can install ISPConfig by using the IP only. Leave the host empty and enter the IP address instaed of the domain. Example:

Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):192.168.1.35
OK
Please enter the host name (e.g. www):
Please enter the domain (e.g. xyz.de):192.168.1.35
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #28  
Old 28th January 2006, 17:06
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):192.168.1.35
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

^^ that was a kick in the nuts
Reply With Quote
  #29  
Old 28th January 2006, 17:47
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Please read a bit more carefully what i post: Leave the host empty

If you compare my post with yours you can see that i do not have entered www as host!
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #30  
Old 28th January 2006, 18:25
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

/me commits sepuko

and it installed like a charm(after three tries in total)
if someone can check if anything is showing up for http://harmweb.be that would be great

ok i tested http://harm.kicks-ass.org and it works though i had to manually edit vhosts. which is fine, but i dont quite get the whole FTP login stuff. I never specified a username and password for the sites. and the owner(client) username + owner(client) password

-Harm

Last edited by Heroin; 28th January 2006 at 20:54.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cpan> install DB_File make error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 6 13th April 2012 22:06
Install question/issue wr19026 Installation/Configuration 8 12th January 2006 09:44
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04
perfect install 5.04 isp on desktop image? bspratt Server Operation 5 6th November 2005 14:27
Fresh Install of FC4 using Perfect Install HowTo latcarf HOWTO-Related Questions 21 10th August 2005 22:55


All times are GMT +2. The time now is 06:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.