#1  
Old 23rd January 2006, 02:38
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Weird Install

so i followed the Perfect Debian Sarge install..
no problem.. no errors

So i install ISPC.. first time i make an Mysql username error. So i remove the install dir. and re-unpack. so i restart.. and this time it skipped the Mysql qeustions part! telling me set up was complete... and i cant seem to acess it ether.

What should i do now? remove ISPConfig and try again? (link?)
or rerun the setup? (possible, whats the cmd?)

-Harm
Heroin is online now Edit/Delete Message
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd January 2006, 05:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
So i install ISPC.. first time i make an Mysql username error. So i remove the install dir. and re-unpack. so i restart.. and this time it skipped the Mysql qeustions part! telling me set up was complete... and i cant seem to acess it ether.
When you retry the installation, you have to remove the old install dir first (as you did), but you also have to remove /root/ispconfig and /home/admispconfig

Code:
rm -fr /root/ispconfig
rm -fr /home/admispconfig
and possibly the ISPConfig MySQL database, if it exists.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd January 2006, 13:48
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default O

ha well a little late but now that i know what went wrong i can fix it


edit:

well when i wish to uninstall it: /root/ispconfig/uninstall
it gives me a mysql error on line 47..

isnt there a config file which i can edit to chance the valeus which are given in step9, the one asking about mysql?

Last edited by Heroin; 23rd January 2006 at 13:52.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2006, 14:00
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,419
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
well when i wish to uninstall it: /root/ispconfig/uninstall
it gives me a mysql error on line 47..
The uninstall script only works when ISPConfig was installed coirrectly. So please use the method falko suggested:

[CODE]rm -fr /root/ispconfig
rm -fr /home/admispconfig[/CODE

Then go to the directory /var/lib/mysql and delete the directory with the name of your ISPConfig database.

Quote:
isnt there a config file which i can edit to chance the valeus which are given in step9, the one asking about mysql?
No, you have to enter the values when the installer asks for them.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd January 2006, 17:18
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok well i installed it, but since i dont have a domain, yet, i entered example.com :P i hope this isnt a problem

right now everyrthing appears to work and iam going to try and add a site and everything..

when i connect to it from my other computer the admin panel is slow :S
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd January 2006, 17:21
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,419
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

That you used example com is a problem, thats why your controlpanel is so slow. It trys to load the images from example com and some part of the server config wont work at all.

To solve this, open the file /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php and replace example.com in the URL variable for the controlpanel with your IP address.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd January 2006, 17:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
when i connect to it from my other computer the admin panel is slow :S
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=534
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd January 2006, 18:33
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ah

thanks that seemed to work very well.. exept images still are not loading.. but ill see if i can fix that myself

and as soon as i get my paycheck ill make sure to donate some money
and thanks a lot for the rapid replies from users/admins. i really appreciate this!

- Harm K.



EDIT: somekey things are not loading i noticed:
such as: management > server > settings
i edited the $go_info["server"]["server_url"] = "https://www.yourdomain.com:81";
to $go_info["server"]["server_url"] = "192.168.1.35:81";

where 192.168.1.35 is the network IP adress of my server

the error i get when i want to see managemnt > server > settings
Not Found
The requested URL /admin/192.168.1.35:81/multidoc/edit/edit.php was not found on this server.

Apache/1.3.33 Server at example.com Port 81

Last edited by Heroin; 23rd January 2006 at 18:56.
Reply With Quote
  #9  
Old 23rd January 2006, 20:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Heroin
EDIT: somekey things are not loading i noticed:
such as: management > server > settings
i edited the $go_info["server"]["server_url"] = "https://www.yourdomain.com:81";
to $go_info["server"]["server_url"] = "192.168.1.35:81";
It must be
Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "https://192.168.1.35:81";
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 24th January 2006, 14:47
Heroin Heroin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thank you once again
that enabled it.

and which mIRC server+room are you guys in?



Now when i want to add a site, harmweb.be, its says The name www.harmweb.be is already in use by another site or domain. I got the domain via http://www.eurodns.com/ perhaps it is caused by that.

Last edited by Heroin; 24th January 2006 at 16:14.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cpan> install DB_File make error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 6 13th April 2012 22:06
Install question/issue wr19026 Installation/Configuration 8 12th January 2006 09:44
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04
perfect install 5.04 isp on desktop image? bspratt Server Operation 5 6th November 2005 14:27
Fresh Install of FC4 using Perfect Install HowTo latcarf HOWTO-Related Questions 21 10th August 2005 22:55


All times are GMT +2. The time now is 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.