Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd April 2008, 05:32
Bales Bales is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default [Postfix+courier+mysql] Postfix Forwards not working?

Hi,

I have recently setup Postfix, with Mysql Virtual domains etc. Using Courier, Amavis, Clamav and Spamassassin on Debian Etch.

I followed Falko's Howto, Which I have done a few times before as well setting up the same configuration and had no problems.

The Server is working fine, and recieves and delivers mail for virtual users without any issues. Forwards however don't appear to be working.
The mail comes in, and if there is a virtual mailbox for the user it is delivered to the maildir.. or if it is simply a forward and no mailbox exists for the address it is bounced back with the error that the mailbox does not exist.

I have checked all the configuration and there are no errors, I have even watched the MYSQL log whilst the mail is recieved and the queries are correct. And the correct information is in the DB.

Postmap -Q email mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_forwardings.cf also returns the correct address.

Everything appears to be fine, But postfix seems to just be ignoring the forward for some reason!

Like i said i have set this up before, So i am totally stumped and any help is greatly appreciated. The only thing that is different this time around is postfix is quite newer (2.5.1, last time it was 2.3.8) and i compiled it from source with the quota patch but I followed it exactly as in the howto.

Thanks in Advance.
Please help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd April 2008, 14:16
Bales Bales is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just wanted to post an update on this.

I figured out what was causing it, the receive_override_options = no_address_mappings setting in main.cf

Looking at the postfix documentation, it seems this is what it is meant to do.. but i am kind of confused as to why?

I looked at my previous configuration and this setting was set, but forwards work.

is anyone able to elaborate what this setting achieves? I assume it is to do with the content filter. But I am not sure exactly what it does.

Does anyone know if the behaviour of this setting has changed in the latest versions of postfix?

Have I found a bug?

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2008, 14:21
Bales Bales is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Ahhh.. Wait, I figured it out.

I had receive_override_options = no_address_mappings in my main.cf

But in my master.cf I missed the recieve_override_options

Enabled it all, and it appears to be working fine now!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Bales For This Useful Post:
falko (3rd April 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 15:33
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 10:40
Issues with Postfix using "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" Kyse HOWTO-Related Questions 15 6th January 2007 16:35
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 16:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 16:36


All times are GMT +2. The time now is 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.