Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th June 2006, 22:22
Handyman Handyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default php4 as CGI and php5 as Apache2

I followed the tutorial fond here: http://www.howtoforge.com/apache2_with_php5_and_php4 and now when I created the pages phpinfo.php and phpinfo.php4
the phpinfo.php page shows php5 as the php version and when I go to phpinfo.php4, it gives me a error 404
"/cgi-bin/php4/phpinfo.php4 File Not Found!"

I've tried putting php5 as the cgi version by installing php5-cgi and changing the line found in apache2.conf and when I go to phpinfo.php5, it shows up as test
"<?php
phpinfo();
?>"

Anybody know what I'm doing wrong?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th June 2006, 04:29
Handyman Handyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I figured this out and it's working great for me now.

Instead of:
AddHandler php-script .php4
Action php-script /cgi-bin/php4

I have:
ScriptAlias /php4-cgi /usr/lib/cgi-bin/php4
AddHandler php-script .php4
Action php-script /php4-cgi

Note: I'm using Debian Sarge (3.1)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php as cgi thedoc Installation/Configuration 16 28th December 2006 18:14


All times are GMT +2. The time now is 12:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.