Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th March 2008, 04:15
make-fun make-fun is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 92
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default Don't want local user email addresses "web1_p123@"

Hi there

So far I've managed to get rid of some of the unwanted email addresses that ISPConfig initiates, by changing to individual web sites and using the external mailserver option.
But my virtusertable still suffers from many, many unwanted email addresses like
Quote:
web1_p123@domain.com
Is there any way avoiding this, as I really just wanna use as little email addresses as possible and don't except any others at all.

Cheers
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th March 2008, 08:08
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

If you don't like the user prefixes, you can decide to remove the prefix within ISPConfig under Management > System Config > Settings.
The disadvantage of this is that the system users, which are created by ISPConfig are more difficult to recognise.
Your clients will receive a an error message if the user which they want to create already exists. This can be avoided by using the prefix.
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #3  
Old 12th March 2008, 10:52
make-fun make-fun is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 92
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
 
Default

Thanks Hans,

but it's not about the prefix as such — it's why are they used to create an email address in the virtusertable and therefore just more email addresses where spam has to be fought off…
If they did not exist, postfix would reject mails to them right away. The virtusertable is just twice a large as needed that way…

Cheers

Last edited by make-fun; 13th March 2008 at 00:30.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 09:40
Ruby / FastCGI Problem Chad Server Operation 1 8th March 2008 20:38
log files cruz Technical 3 15th May 2007 14:35


All times are GMT +2. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.