Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 21st March 2008, 15:56
dayjahone dayjahone is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 424
Thanks: 31
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do I add them below the line for manual entries or do I replace the ones that are there?

Should I set the priorities to be the way Google has them or the way I would have to enter them if I used ISPConfig (IPSC: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 or Google: 1, 5, 5, 10, 10, 10, 10)?

I'm guessing ISPConfig control panel won't recognize these?

MX 10 aspmx3.googlemail.com.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 22nd March 2008, 17:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dayjahone
Do I add them below the line for manual entries
Yes.

Quote:
Originally Posted by dayjahone
Should I set the priorities to be the way Google has them or the way I would have to enter them if I used ISPConfig (IPSC: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 or Google: 1, 5, 5, 10, 10, 10, 10)?
You can use the priorities the Google suggests.

Quote:
Originally Posted by dayjahone
I'm guessing ISPConfig control panel won't recognize these?
That's right, they won't be shown in the ISPConfig interface.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 24th March 2008, 16:49
dayjahone dayjahone is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 424
Thanks: 31
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I do a lookup the manual entries for the mx records aren't showing up. This is how I entered them:

Code:
;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;

MX      1 aspmx.l.google.com.
MX      5 alt1.aspmx.l.google.com.
MX      5 alt2.aspmx.l.google.com.
MX      10 aspmx2.googlemail.com.
MX      10 aspmx3.googlemail.com.
MX      10 aspmx4.googlemail.com.
MX      10 aspmx5.googlemail.com.
Reply With Quote
  #14  
Old 25th March 2008, 16:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Looks ok. Did you restart BIND? Any error messages (also in the logs)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 25th March 2008, 17:08
dayjahone dayjahone is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 424
Thanks: 31
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I didn't restart...I just tried and didn't get any errors:

Code:
/etc/init.d/bind9 restart
 * Stopping domain name service...
   ...done.
 * Starting domain name service...
   ...done.
Reply With Quote
  #16  
Old 26th March 2008, 16:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Nothing in the syslog?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 27th March 2008, 23:10
dayjahone dayjahone is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 424
Thanks: 31
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is what it says for this domain in var/log/syslog:
Quote:
Mar 27 14:39:40 dns named[24650]: pri.mydomain.com:19: unknown RR type 'aspmx.l.google.com.'
Mar 27 14:39:40 dns named[24650]: zone mydomain.com/IN: loading master file pri.mydomain.com: unknown class/type
...and the manual entries knocked out the site again.

Last edited by dayjahone; 27th March 2008 at 23:16.
Reply With Quote
  #18  
Old 28th March 2008, 16:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Can you post the whole zone file? This link: http://groups.google.com/group/hoste...8344ac83508832 suggests it might be a problem with a comment...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 29th March 2008, 17:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Looks ok. Does the file end with an empty line? If not, please add an empty line at the end and try to restart BIND.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #20  
Old 29th March 2008, 18:25
dayjahone dayjahone is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 424
Thanks: 31
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I think I got it. I was adding a "." at the end of ASPMX.L.GOOGLE.COM. in ISPConfig. When I got rid of it, it appears to have worked. I restarted bind and it seems to be working fine.

Last edited by dayjahone; 29th March 2008 at 18:32.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up Google Apps for my Domain meekish Installation/Configuration 11 15th April 2009 18:41
SSL With Google Checkout terryoleary1981 Installation/Configuration 1 21st February 2008 02:03
ispconfig & google apps & ddns lain27 Installation/Configuration 3 29th October 2007 17:10
SSL and Google Checkout phreeman Installation/Configuration 2 25th August 2007 18:45
ISPConfig and Google Apps demortes Installation/Configuration 17 7th April 2007 18:23


All times are GMT +2. The time now is 23:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.