Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 7th March 2008, 20:21
pheniks pheniks is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: USA, Texas
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

output of sestatus:
Code:
SELinux status:                 disabled
I am now sending mail via telnet.

I am noticing several messages indicating that I am not connecting to spamd in maillog.

Code:
Mar  7 13:05:02 ares spamc[2537]: connect to spamd on 127.0.0.1 failed, retrying (#1 of 3): Connection refused
Mar  7 13:05:03 ares spamc[2537]: connect to spamd on 127.0.0.1 failed, retrying (#2 of 3): Connection refused
Mar  7 13:05:04 ares spamc[2537]: connect to spamd on 127.0.0.1 failed, retrying (#3 of 3): Connection refused
Mar  7 13:05:05 ares spamc[2537]: connection attempt to spamd aborted after 3 retries
Mar  7 13:05:05 ares spamass-milter[2124]: Could not extract score from <>
Output of ls -l /var/run/spamass.sock
Code:
srwxrwxr-x 1 root postfix 0 Mar  7 13:00 /var/run/spamass.sock
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 8th March 2008, 08:49
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

This is because you did not start spamassassin. you need to start spamassassin
Code:
service spamassassin start
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #13  
Old 25th March 2008, 20:03
molski molski is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello guys,

First I will like to give a big thanks to TopDog for this how-to!
It came just in time, the last 2 months I tested Virtualmin and now, 2 weeks before this server is going to move into the datacenter I decided to reinstall and just before I started the installation I noticed this great how-to

Right now I am running into a few problems after following the how-to.
Logging into the mailserver (IMAP/POP3) works perfect, but connecting to SMTP/PORT 25 doesn't work.
Not from LAN and also not from the server self.

Here is the output of a Telnet session to port25:

Code:
[root@vm ~]# telnet 127.0.0.1 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to vm.example.nl (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
Connection closed by foreign host.

[root@vm ~]# telnet 127.0.0.1 143
Trying 127.0.0.1...
Connected to vm.example.nl (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
* OK Dovecot ready.
Connection closed by foreign host.

[root@vm ~]# telnet 127.0.0.1 10143
Trying 127.0.0.1...
Connected to vm.example.nl (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
* OK Dovecot ready.
Connection closed by foreign host.
[root@vm ~]#
As you can see, connecting to port 25 is NOT working, connecting to 10143 does work (only from the server self, NOT from LAN).


This is the output of sestatus:

Code:
[root@vm ~]# sestatus
SELinux status:                 disabled
[root@vm ~]#

This is the output of iptables:

Code:
[root@vm ~]# /etc/init.d/iptables status
Table: filter
Chain INPUT (policy DROP)
num  target     prot opt source               destination
1    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0
2    ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp flags:0x10/0x10
3    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state ESTABLISHED
4    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state RELATED
5    ACCEPT     udp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           udp spt:53 dpts:1024:65535
6    ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 0
7    ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 3
8    ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 4
9    ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 11
10   ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 12
11   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:22
12   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:113
13   ACCEPT     icmp --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           icmp type 8
14   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:80
15   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:443
16   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:25
17   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpts:20:21
18   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:110
19   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:143
20   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpts:10000:10010
21   ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:20000
All services load correctly during startup, but even with the iptables service turned off it doesn't work.


The output of /var/log/maillog (testing on my internal LAN)

Code:
Mar 25 20:13:42 vm dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<test.isp100.nl>, method=PLAIN, rip=192.168.1.3, lip=192.168.1.254
Mar 25 20:13:49 vm dovecot: pop3-login: Login: user=<test.isp100>, method=PLAIN, rip=192.168.1.3, lip=192.168.1.254
Mar 25 20:13:49 vm dovecot: POP3(test.isp100): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/0, size=0
Mar 25 20:14:14 vm in.imapproxyd[3394]: IMAP_Line_Read(): connection closed prematurely.

The output of /var/log/secure

Code:
Mar 25 20:13:40 vm dovecot-auth: pam_unix(dovecot:auth): check pass; user unknown
Mar 25 20:13:40 vm dovecot-auth: pam_unix(dovecot:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty=dovecot ruser= rhost=192.168.1.3
Mar 25 20:13:40 vm dovecot-auth: pam_succeed_if(dovecot:auth): error retrieving information about user test.isp100.nl
Does someone maybe know what can be the problem in my installation?


Regards,

Molski

Last edited by molski; 25th March 2008 at 20:25.
Reply With Quote
  #14  
Old 26th March 2008, 08:46
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Hi

It is always better to start a new thread as you problem is not related to this one.

What is the output of
Code:
netstat -ntlp
Please supply the postfix logs not the dovecot ones
Code:
grep postfix /var/log/maillog
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #15  
Old 26th March 2008, 11:04
molski molski is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi TopDog,

Yesterday evening I started a new installation, I wanted to set it up again step-by-step.

When I encounter any problems I will create a new topic!


Thanks,

Molski
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
Centos 5.1 Virtual Mail Server Issues tmaleshafske HOWTO-Related Questions 7 19th February 2008 05:34
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (CentOS 5.1) mexus HOWTO-Related Questions 10 29th January 2008 20:18
Virtual Users With Postfix, PostfixAdmin, Courier, Mailscanner, ClamAV On CentOS fchevitarese HOWTO-Related Questions 5 4th September 2007 12:58
CentOS Mail Server with Virtual Domains Howto morenz Server Operation 2 23rd March 2007 09:03


All times are GMT +2. The time now is 23:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.