Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th March 2008, 13:38
Musty Musty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Morocco
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default ISPConfig and DynDns

Greetings everyone.
I have just installed ISPConfig on a fedora 8 Linux. I used webmin without problems before, but I read that ISPConfig is much more user-friendly and a bit more comprehensive than Webmin. The problem is that I have a registered domain name with DynDns and a few free domains for testing purposes. My ISP uses dynamic IP, but this is not a problem since I have configured my router for dyndns and opened all the necessary ports in the router NAT. I have also installed Inadyn daemon to update the IP with DynDns.

My question is : how do I go about using ISPConfig with dynamic IP? So far, I can only access the ISPConfig panel but that's it.

In other words, my registered domain name is, say, *.something.org and other free domains are domain1.dyndns.org, domain2.ath.cx ...etc..., how do I configure them in ISPConfig so they go live?

Thank you very much for your help·

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th March 2008, 10:14
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
Default

i have used the free domain names from dyndns with ISPconfig before
its just

mydns.homeip.net _________ ( TOP level domain )
webmail.mydns.homeip.net __________ ( SUB level )
__________________
Shane Ebert :: Facebok
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2008, 13:30
Musty Musty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Morocco
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zcworld
i have used the free domain names from dyndns with ISPconfig before
its just

mydns.homeip.net _________ ( TOP level domain )
webmail.mydns.homeip.net __________ ( SUB level )
Thank you for your reply.
I have had headaches with it so I went back to webmin. But again, I have another problem. Apache displays html files but no php. I have checked php module and it's there. I just don't get it.

I have never had this problem before. Did I do anything wrong?

Thanks again for your time

Reply With Quote
  #4  
Old 6th March 2008, 13:38
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
Default

check the setings on the domain you setup
i think there is an oration for php or
see if they is enabled

by default step by step
the php on the default level of apache is disabled
@ /var/www/htdocs or /var/www/html
__________________
Shane Ebert :: Facebok
Reply With Quote
  #5  
Old 6th March 2008, 13:48
Musty Musty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Morocco
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zcworld
check the setings on the domain you setup
i think there is an oration for php or
see if they is enabled

by default step by step
the php on the default level of apache is disabled
@ /var/www/htdocs or /var/www/html
ow do I know that it is / is not disabled? Here is the loadmodule list from my configuration file. As you can see I added the last line for apache to load module php, restarted apache. Still nothing!

LoadModule auth_basic_module modules/mod_auth_basic.so
LoadModule auth_digest_module modules/mod_auth_digest.so
LoadModule authn_file_module modules/mod_authn_file.so
LoadModule authn_alias_module modules/mod_authn_alias.so
LoadModule authn_anon_module modules/mod_authn_anon.so
LoadModule authn_dbm_module modules/mod_authn_dbm.so
LoadModule authn_default_module modules/mod_authn_default.so
LoadModule authz_host_module modules/mod_authz_host.so
LoadModule authz_user_module modules/mod_authz_user.so
LoadModule authz_owner_module modules/mod_authz_owner.so
LoadModule authz_groupfile_module modules/mod_authz_groupfile.so
LoadModule authz_dbm_module modules/mod_authz_dbm.so
LoadModule authz_default_module modules/mod_authz_default.so
LoadModule ldap_module modules/mod_ldap.so
LoadModule authnz_ldap_module modules/mod_authnz_ldap.so
LoadModule include_module modules/mod_include.so
LoadModule log_config_module modules/mod_log_config.so
LoadModule logio_module modules/mod_logio.so
LoadModule env_module modules/mod_env.so
LoadModule ext_filter_module modules/mod_ext_filter.so
LoadModule mime_magic_module modules/mod_mime_magic.so
LoadModule expires_module modules/mod_expires.so
LoadModule deflate_module modules/mod_deflate.so
LoadModule headers_module modules/mod_headers.so
LoadModule usertrack_module modules/mod_usertrack.so
LoadModule setenvif_module modules/mod_setenvif.so
LoadModule mime_module modules/mod_mime.so
LoadModule dav_module modules/mod_dav.so
LoadModule status_module modules/mod_status.so
LoadModule autoindex_module modules/mod_autoindex.so
LoadModule info_module modules/mod_info.so
LoadModule dav_fs_module modules/mod_dav_fs.so
LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so
LoadModule negotiation_module modules/mod_negotiation.so
LoadModule dir_module modules/mod_dir.so
LoadModule actions_module modules/mod_actions.so
LoadModule speling_module modules/mod_speling.so
LoadModule userdir_module modules/mod_userdir.so
LoadModule alias_module modules/mod_alias.so
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
LoadModule proxy_balancer_module modules/mod_proxy_balancer.so
LoadModule proxy_ftp_module modules/mod_proxy_ftp.so
LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
LoadModule proxy_connect_module modules/mod_proxy_connect.so
LoadModule cache_module modules/mod_cache.so
LoadModule suexec_module modules/mod_suexec.so
LoadModule disk_cache_module modules/mod_disk_cache.so
LoadModule file_cache_module modules/mod_file_cache.so
LoadModule mem_cache_module modules/mod_mem_cache.so
LoadModule cgi_module modules/mod_cgi.so
LoadModule php5_module modules/libphp5.so

Thanks for your prompt reply.

Reply With Quote
  #6  
Old 6th March 2008, 14:01
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
Default

its looks enable there
but try here

log in to the ispconfig
admin panel
and check the domain your working on


goto the
/home/web.number/htdocs
and
try this

vi info.php
Code:
<?php
phpinfo()
?>
if its load than PHP is working

BTW : did u get the free DNS name problem fix ?

** edit : left out the "o" in info **
__________________
Shane Ebert :: Facebok
Reply With Quote
  #7  
Old 6th March 2008, 14:08
Musty Musty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Morocco
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zcworld
its looks enable there
but try here

log in to the ispconfig
admin panel
and check the domain your working on


goto the
/home/web.number/htdocs
and
try this

vi info.php
Code:
<?php
phpinfo()
?>
if its load than PHP is working

BTW : did u get the free DNS name problem fix ?

** edit : left out the "o" in info **
Thanks again. The phpinfo thing confirmed that php is working fine. Then why I can't view php files?
For DNS problem, as I told you earlier I went into a fresh install of fedora 8 and installed Webmin instead of Ispconfig. I used the former for quite some time and I am familiar with it.

I will be trying out a few things and will get back with the outcome.

Thanks again for your help.

Reply With Quote
  #8  
Old 6th March 2008, 14:13
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
Default

if you made the php files yourself
check to see if you used
<?php
not
<?

i was having the same problem for ages
where php files i was typing myself
didn't work
to i worked out what i was doing wrong

if it something you downloaded
than try running the
chown -R zcworld:www /var/www/vhosts

replace zcworld : with the account you use for normal access
and the /var/www/vhosts
with the path they are at

good luck with it
<personal for me : i dont use any webmain / ispconfig on my www box i know what im doing via command line


but its an nice tool
webmain is a tab evil / hard i found
but i will learn it
__________________
Shane Ebert :: Facebok
Reply With Quote
  #9  
Old 6th March 2008, 14:36
Musty Musty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Morocco
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zcworld
if you made the php files yourself
check to see if you used
<?php
not
<?
He heee. I am pretty sure if I made the php files myself they will NEVER work!

Quote:
i was having the same problem for ages
where php files i was typing myself
didn't work
to i worked out what i was doing wrong

if it something you downloaded
than try running the
chown -R zcworld:www /var/www/vhosts

replace zcworld : with the account you use for normal access
and the /var/www/vhosts
with the path they are at
I use webmin to change the vhost folder permissions and user / group are changed to apache. This has always worked for me in the past. I will check DynDns and see if the Dynamic IP has been updated. That causes problems too.

Quote:
good luck with it
<personal for me : i dont use any webmain / ispconfig on my www box i know what im doing via command line

but its an nice tool
webmain is a tab evil / hard i found
but i will learn it
I am not a real guru in Linux, but I can take care of a few things. Also, all the help you can find on the web is interesting for linux dummies like myself! But sure you should try out webmin. It's a great tool!

Cheers
Reply With Quote
  #10  
Old 6th March 2008, 14:57
zcworld zcworld is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Australia
Posts: 329
Thanks: 2
Thanked 37 Times in 37 Posts
Send a message via MSN to zcworld Send a message via Skype™ to zcworld
 
Default

90 % of the time on linux / BSD
i cant find my way out of an wet paper bag
but for what i do and
i know what im doing 70 % of the time


well do an an another look at the webmin
__________________
Shane Ebert :: Facebok
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig to host multiple domains in one IP with multiple DynDns addresses agelospanagiotakis Installation/Configuration 23 2nd April 2008 11:10
ISPconfig new install - questions jasthom69 Installation/Configuration 1 8th October 2007 11:58
Dns Server with dyndns & ispconfig bswinnerton Installation/Configuration 18 23rd August 2007 21:21
So I set up ISPConfig with DynDNS CombatGod General 5 23rd June 2006 07:09
Dyndns subdomain ej: myself.homelinux.com ecorona Installation/Configuration 1 19th January 2006 08:00


All times are GMT +2. The time now is 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.