#1  
Old 3rd March 2008, 19:58
FFEMTcJ FFEMTcJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig & SSH

I got almost everything up and running perfectly.. I check shell access, but I don't get shell access for all the accounts.. How do I set this up? I think I need to add something to my /etc/ssh/sshd_config, but I don't know what.. Each user seems to have their own group instead of putting them all into one group. And when it does work correctly, each user can only see their folders correct?

Please explain things detailed because I'm very new to all of this..

cJ
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th March 2008, 09:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Quote:
I check shell access, but I don't get shell access for all the accounts.
Please enable the shell access checkbox in the settings of the website and the settings of the user.

Quote:
And when it does work correctly, each user can only see their folders correct?
No, only if you recompiled your SSH daemon to support chrooting and the enabled chrooting in ISPConfig in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 1st September 2011, 14:24
darkangel darkangel is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please enable the shell access checkbox in the settings of the website and the settings of the user.

No, only if you recompiled your SSH daemon to support chrooting and the enabled chrooting in ISPConfig in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php
I can't see a "shell access" checkbox ... where exactly is it?

Using ISPConfig Version: 3.0.3.3

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st September 2011, 14:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

This thread is about ISPConfig 2 (it is in the ispconfig 2 forum). ISPConfig 2 and 3 are completely different software packages, so nothing posted in the ispconfig 2 forum applies to ispconfig 3.

If you have a question about ispconfig 3, please post in the ispconfig 3 forum.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st September 2011, 14:33
darkangel darkangel is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
This thread is about ISPConfig 2 (it is in the ispconfig 2 forum). ISPConfig 2 and 3 are completely different software packages, so nothing posted in the ispconfig 2 forum applies to ispconfig 3.

If you have a question about ispconfig 3, please post in the ispconfig 3 forum.
Sorry, I only noticed it was in the ISPConfig 2 forum after posting my reply.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 2.2.13 released till General 35 23rd July 2007 16:28
seperate Mailserver & ISPconfig r00ty General 1 26th May 2007 19:40
4 questions about ispconfig and domains, please help! dimas Installation/Configuration 7 1st August 2006 11:55
Migrating from Virtualmin to ISPConfig xare Installation/Configuration 3 16th July 2006 12:58
Recreating ISPConfig database retran Installation/Configuration 2 15th April 2006 23:22


All times are GMT +2. The time now is 08:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.