Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd March 2008, 11:01
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
Default CSS and JavaScript errors in FireFox

I am using FireFox 2.0.0.12 as my primary browser and I am experiencing a lot of warnings and occasional errors when running ISPConfig. I don't have those warnings and errors when running other web applications.

The warnings mostly concern css related messages, like:
  • Error in parsing valu for property 'border'. Declaration dropped.
  • Unexpected end of file while searching for closing } of invalid rule set.
  • Unknown property 'sctollbar-arrow-color'. Declaration dropped.
    etc.
Many times an error occurs which prevents the page from being displayed properly. More specifically the tree menu is not displayed at all. The error message is:
linkFarbe is not defined
and after clearing the FireFox messages, it is usually the second message after the warning
Error in parsing valu for property 'border'. Declaration dropped.
The error seems to triggered by a line in JavaScript function maleMenu()
Code:
function maleMenu() {
        var menuFrame = self.frames["menuFrame"];
        ausgabeFrame = menuFrame.window.document;
        ausgabeFrame.open("text/html");
        <!-- Bitte die folgende Zeile als Copyright-Hinweis nicht loeschen //-->
        ausgabeFrame.write("<HTML>\n<HEAD>\n\n");
        ausgabeFrame.write("<STYLE>\n<!--\nA {text-decoration: none}\nA {color: " + linkFarbe + "}\nA:hover {color: " + aLinkFarbe + "}\nBODY{ scrollbar-arrow-color: white\;\nscrollbar-base-color: #E0E0E0   }\n-->\n</STYLE>\n");
                ausgabeFrame.write("</HEAD>\n<BODY BGCOLOR=\"" + hintergrundFarbe + "\" BACKGROUND=\"" + hintergrundBild + "\" LINK=\"" + linkFarbe + "\" ALINK=\"" + aLinkFarbe + "\" VLINK=\"" + bLinkFarbe + "\" topmargin=\"10\" leftmargin=\"10\">\n");
        ausgabeFrame.write("<FONT FACE=\"" + MenuSchrift + "\" SIZE=" + MenuSchriftGroesse + " COLOR=\"" + textFarbe + "\">\n");
        ausgabeFrame.write(prefixHTML);
...
...
...
}
Is this a known problem and is there a solution for it?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th March 2008, 09:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,704
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

I'am using firefox too and I did not notice any javascript errors yet. I will have a lokk in which cases this error may occur.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th March 2008, 10:49
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
Default

Very much appreciated. Chances are it has something to do with my FireFox configuration and not with ISPConfig, but I don't know where to start looking.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th March 2008, 11:05
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
Default

For your information: I just disabled all the FireFox add-ons but the problem persists.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th March 2008, 18:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

You can install Firebug ( http://www.getfirebug.com/ ) and try to find out what error it is throwing at you.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 4th March 2008, 19:41
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
Default

I use Firebug a lot to debug my html and css code, but how can it help me in finding more warnings or erros then the ones I reported in my first post?

Firebug reports the same error as the one I see in the standard Firefox error console: linkFarbe is not defined. The complete Firebug message is this:

inhalt_tree.php (line 34)

linkFarbe is not defined
maleMenu()inhalt_tree.php (line 34)
neumalen()inhalt_tree.php (line 114)
onresize(resize )inhalt_tree.php (line 1)
ausgabeFrame.write("<STYLE>\n<!--\nA {text-decoration: none}\nA {color: ...
Is that of any help?
Reply With Quote
  #7  
Old 5th March 2008, 15:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

I'm not sure where these errors are coming from, but maybe ISPConfig isn't installed properly because your disk is full? What's the output of
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 5th March 2008, 15:34
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
Default

It may have something to do with ISPConfig being not properly installed, but that has nothing to do with available diskspace. The output of df -h:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
simfs 100G 5.0G 96G 5% /
tmpfs 1012M 0 1012M 0% /lib/init/rw
tmpfs 1012M 4.0K 1012M 1% /dev/shm
More diskspace than money

Two extra bits of information:
  • I have the same problem on two different machines, running two different editions of Windows Vista Ultimate (one 32 bit and one 64 bit) but the same version of Firefox.
  • Last weekend I updated ISPConfig from version 2.2.14 to 2.2.21. The problem was already there before the update and is still there after the update.
Reply With Quote
  #9  
Old 6th March 2008, 18:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

I don't have a Vista system, and I've never seen that behaviour on other operating systems. Do you have an XP or Linux machine to test this? Unlikely, but maybe it's a Vista problem?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 6th March 2008, 20:25
pjdevries pjdevries is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 130
Thanks: 7
Thanked 12 Times in 5 Posts
 
Default

I'll try it on both an XP and a Linux system tomorrow and let you know what happens.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.