Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th March 2008, 16:55
bogdan747 bogdan747 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Melbourne
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to bogdan747
Default Error - Relay access denied

Hi Guys

I have just setup ISP config,
I can send the email but can get the reply from anyone, and i am sure you will not be able to send me anything either.

below is the error message

------------------------------------------------
This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

bogdan@bogdans.net

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 13): 554 5.7.1 <bogdan@bogdans.net>: Relay access denied

----- Original message -----

Received: by 10.140.173.15 with SMTP id v15mr5851292rve.168.1205423270054;
Thu, 13 Mar 2008 08:47:50 -0700 (PDT)
Received: by 10.141.23.9 with HTTP; Thu, 13 Mar 2008 08:47:50 -0700 (PDT)
Message-ID: <25d26c340803130847q7fa54951u8a63d05e1716ea10@mail .gmail.com>
Date: Fri, 14 Mar 2008 02:47:50 +1100
From: "Bogdan Bednarczyk" <bogdan747@gmail.com>
To: "Bogdan B." <bogdan@bogdans.net>
Subject: Re: test2
In-Reply-To: <6876f0b6b7ff89bcd148c862ad135e74@isp1.bogdans.net >
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_Part_6931_10628507.1205423270040"
References: <6876f0b6b7ff89bcd148c862ad135e74@isp1.bogdans.net >

------=_Part_6931_10628507.1205423270040
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th March 2008, 18:26
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default

these threads may help, I had the same issue
http://howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14099
http://howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13785
Reply With Quote
  #3  
Old 14th March 2008, 08:17
bogdan747 bogdan747 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Melbourne
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to bogdan747
Default No Go,

Thanks grandpagenocide

unforunately the first post has different symptoms
http://howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14099

the second has not fixed my problem
http://howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13785


I decided to check another domain i have namely ´atcentre.net´ so i woiuld like to send the email to bogdan@atcentre.net but also when i go to http://atcentre.net it goes to SharedIP website. (?) I am sure that this is just a hick up at the beginning of my trek with ISPconfig, but i wonder if other people have same problems or it is my stupidity that does not let me go through.

just on the surface it looks that my server does not handshake properly,
what did I do wrong?

Thanks in advance

here is a gmail.com reply from my server:
---------------------------------
from Mail Delivery System <MAILER-DAEMON@bogdans.net>
to bogdan___@gmail.com,
date Fri, Mar 14, 2008 at 5:58 PM
subject Undelivered Mail Returned to Sender

hide details 5:58 PM (5 minutes ago)

Reply

This is the mail system at host isp1.bogdans.net.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<atcentre.net_bogdan@bogdans.net> (expanded from <bogdan@atcentre.net>): mail
for bogdans.net loops back to myself

Final-Recipient: rfc822; atcentre.net_bogdan@bogdans.net
Original-Recipient: rfc822;bogdan@atcentre.net
Action: failed
Status: 5.4.6
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for bogdans.net loops back to myself


---------- Forwarded message ----------
From: "Bogdan Bednarczyk" <bogdan+++@gmail.com>
To: bogdan@atcentre.net
Date: Fri, 14 Mar 2008 17:58:27 +1100
Subject: test sending to atcentre mail
test from gmail.com



here is a dig for atcentre.net
--------------------------------
root@isp1:/var/www/web3# dig MX atcentre.net

; <<>> DiG 9.4.1-P1 <<>> MX atcentre.net
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 9350
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;atcentre.net. IN MX

;; ANSWER SECTION:
atcentre.net. 21600 IN MX 20 mail.atcentre.net.

;; AUTHORITY SECTION:
atcentre.net. 19331 IN NS a.ns.joker.com.
atcentre.net. 19331 IN NS b.ns.joker.com.
atcentre.net. 19331 IN NS c.ns.joker.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
mail.atcentre.net. 21600 IN A 58.108.197.166
a.ns.joker.com. 4139 IN A 69.39.224.27

;; Query time: 348 msec
;; SERVER: 211.29.132.12#53(211.29.132.12)
;; WHEN: Fri Mar 14 17:43:30 2008
;; MSG SIZE rcvd: 143

and the /var/mail.log
----------------------------------------------------

Mar 14 17:58:29 isp1 postfix/smtpd[23191]: connect from po-out-1718.google.com[72.14.252.159]
Mar 14 17:58:29 isp1 postfix/smtpd[23191]: DD66B36C0C6: client=po-out-1718.google.com[72.14.252.159]
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/cleanup[23199]: DD66B36C0C6: message-id=<25d26c340803132358i5b69027vfec89f9256c06729@ma il.gmail.com>
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/qmgr[4626]: DD66B36C0C6: from=<bogdan+++@gmail.com>, size=2472, nrcpt=1 (queue active)
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/smtpd[23204]: connect from unknown[192.168.1.1]
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/smtp[23202]: warning: host mail.bogdans.net[58.108.197.166]:25 greeted me with my own hostname isp1.bogdans.net
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/smtp[23202]: warning: host mail.bogdans.net[58.108.197.166]:25 replied to HELO/EHLO with my own hostname isp1.bogdans.net
Mar 14 17:58:30 isp1 postfix/smtp[23202]: DD66B36C0C6: to=<atcentre.net_bogdan@bogdans.net>, orig_to=<bogdan@atcentre.net>, relay=mail.bogdans.net[58.108.197.166]:25, delay=1.3, delays=0.7/0.01/0.6/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for bogdans.net loops back to myself)
Mar 14 17:58:31 isp1 postfix/smtpd[23204]: disconnect from unknown[192.168.1.1]
Mar 14 17:58:31 isp1 postfix/cleanup[23199]: 0167236C605: message-id=<20080314065831.0167236C605@isp1.bogdans.net>
Mar 14 17:58:31 isp1 postfix/qmgr[4626]: 0167236C605: from=<>, size=4316, nrcpt=1 (queue active)
Mar 14 17:58:31 isp1 postfix/bounce[23207]: DD66B36C0C6: sender non-delivery notification: 0167236C605
Mar 14 17:58:31 isp1 postfix/qmgr[4626]: DD66B36C0C6: removed
Mar 14 17:58:34 isp1 postfix/smtp[23202]: 0167236C605: to=<bogdan+++@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.147.27]:25, delay=4, delays=0.02/0/1.9/2.1, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1205477914 v35si5193347wah.19)
Mar 14 17:58:35 isp1 postfix/qmgr[4626]: 0167236C605: removed
Mar 14 17:59:00 isp1 postfix/smtpd[23191]: disconnect from po-out-1718.google.com[72.14.252.159]
Mar 14 18:00:01 isp1 postfix/smtpd[23204]: connect from localhost[127.0.0.1]
Mar 14 18:00:01 isp1 postfix/smtpd[23204]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Mar 14 18:00:01 isp1 postfix/smtpd[23204]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Mar 14 18:00:01 isp1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 14 18:00:01 isp1 courierpop3login: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Reply With Quote
  #4  
Old 14th March 2008, 12:55
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default

This is going to sound kind of dumb, but I had the same issue of the shared ip coming up instead of the actual domain, try deleteing the user and emptying the recycle bin, then restart ispconfig_server and recreate the user. It fixed that for me.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th March 2008, 13:03
bogdan747 bogdan747 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Melbourne
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to bogdan747
Default

Thanks grandpagenocide

That did work, with the SharedIP and mail (read on about mail though)

In original setup I had one client with 2 web sites and not much setting so i removed the sites and the client, empty the Recycle Bin, then restarted ISPconfig

Then added the client again, addded the sites (here I have to add I set internal IP ´192.168.1.110´ for the site server not external 58.108.... then added mail users, and it worked.

gmail send the email no problem and my domain accept it.
and both sites shows in their respective web-spaces

In retrospect i think that it was my fault because I set External IP (58.108...) to the ´Server 1´ caused ´Relaying Denied´. It was when sever parsing the requests going out to the external IP again rather than to local.


Thanks for reply guys
Reply With Quote
  #6  
Old 16th March 2008, 08:43
bogdan747 bogdan747 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Melbourne
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to bogdan747
Default

Hello again

I have added two more domains and they are showing in the SharedIP part,

I have checked the directory under /var/www/ and there are no ./web8 or ./web9/ which would be the next consecutive web. Moreover when I logged in with the user_ID there was no new webs added to the management.
So I restarted /etc/inet.d/ispconfig_server restart
Still nothing, so i restarted the whole computer,
the webs show in the user_management but the directories under /var/www/ still not created, hence webs are showing to the SharedIP. The only change I made since the first problem ... I have added the mods for user@domain email access (which works OK)

I know that grandpagenocide said to delete the user and empty recycle_bin but if i have to delete the user every time i want to add the website that would be a bit much.

Can anyone tell me why the new webs not creating directories, and or symlinks to the web_name?

Thanks
Bogs
Reply With Quote
  #7  
Old 16th March 2008, 09:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,977
Thanks: 825
Thanked 5,369 Times in 4,216 Posts
Default

Maybe there is a syntax error in one of the ispconfig libraries now. Please run the following command on the shell as root:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php

Do you get any errors?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th March 2008, 14:18
bogdan747 bogdan747 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Melbourne
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to bogdan747
 
Default Thanks, SharedIP solved

Thanks Till and grandpagenocide
yes, there was

Parse error: syntax error, unexpected '.' in /root/ispconfig/scripts/writeconf.php on line 306
I made a ¨Boo-Boo¨ in the path to the new script, And it worked the first time because I run it outside of the writeconf.php

thanks again,
As always, it shows that being involved in the creation of the software makes the difference in alertness.

Bogs
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix: 554 5.7.1 Relay access denied Crog Server Operation 4 26th March 2010 14:19
Email relay access denied mydeputy Installation/Configuration 4 3rd August 2006 14:18
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
Everything is working except Access denied page SeaWolf Installation/Configuration 2 10th December 2005 15:16
Access Denied on Port: 81 nandhu Installation/Configuration 2 10th August 2005 14:05


All times are GMT +2. The time now is 05:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.