Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd February 2008, 19:14
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Question in "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Fedora 8)"

I followed all the steps in the "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Fedora 8)" and finished the setup. The link of this HowTo is http://www.howtoforge.com/virtual-us...-mysql-fedora8

After I finished the setup, I tried "telnet localhost 110", and entered user and pass. I got the error

[root@srv1 ~]# telnet localhost 110
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
+OK Hello there.
user test@myserver.com
+OK Password required.
pass test123
-ERR Maildir invalid (no 'cur' directory)
Connection closed by foreign host.

I check the /home/vmail folder. There is no domain myserver.com over there. I read the HowTo again, but there are no steps to create domain folder, and Maildir, cur, tmp folders in the vmail folder.

Does anyone knows how to force Postfix to create the folder if they are not existing? I used to use qmail and vpopmail. It creates the domain and Maildir folders when you creating the user accounts. However, this HowTo only tells me to create accounts in MySQL directly using phpMyAdmin.

Please help.

Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd February 2008, 20:37
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I added maildir folders by maildirmake. Now pop3 is working. However, I still can't send out emails. I tried in telnet directly, it looks fine, but I didn't get any emails in the destination mail box.

I also tried sending/receiving email in MS-Outlook, but smtp kept asking me password! Any ideas?
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd February 2008, 20:42
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is the error message I got in Outlook

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: test
Sent: 2/23/2008 2:40 PM

The following recipient(s) cannot be reached:

'xxxx@hotmail.com' on 2/23/2008 2:40 PM
554 5.7.1 <xxxx@hotmail.com>: Relay access denied


Then I picked SMTP server need authentication. When sending email, outlook kept asking me the password.

Last edited by davy_wei; 23rd February 2008 at 20:47.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd February 2008, 21:06
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The smtp is working properly, but why the email is not sent and received? Please help!!!

[root@srv1 var]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
220 srv1.myserver.com ESMTP Postfix
ehlo myserver.com
250-srv1.myserver.com
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-AUTH=PLAIN LOGIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN
mail from:<lwei@myserver.com>
250 2.1.0 Ok
rcpt to:<davy_wei@myserver.com>
250 2.1.5 Ok
data
354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
test from remote host
test #2
.
250 2.0.0 Ok: queued as 6D7E38901BF
quit
221 2.0.0 Bye
Reply With Quote
  #5  
Old 24th February 2008, 14:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by davy_wei
I check the /home/vmail folder. There is no domain myserver.com over there. I read the HowTo again, but there are no steps to create domain folder, and Maildir, cur, tmp folders in the vmail folder.
The Maildir is created automatically once you send the first email to this account.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
davy_wei (24th February 2008)
  #6  
Old 24th February 2008, 15:31
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your replying.

Do you mean I don't need to worry about anything if I follow the steps of setup and everything is supposed to work properly. But why can't I receive any emails?

Last edited by davy_wei; 24th February 2008 at 15:46.
Reply With Quote
  #7  
Old 25th February 2008, 16:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by davy_wei
But why can't I receive any emails?
Any errors in your mail log?
Please make sure that the MX records of your domains point to the correct server. You can check it like this:
Code:
dig mx yourdomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 26th February 2008, 05:02
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, Falko,

Thanks for your kindly reply. I checked the MX records and it shows correctly.

; <<>> DiG 9.5.0b1 <<>> mx mydomain.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 8450
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;mydomain.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
mydomain.com. 600 IN MX 10 mail.mydomain.com.

;; Query time: 230 msec
;; SERVER: 213.191.92.86#53(213.191.92.86)
;; WHEN: Mon Feb 25 22:56:18 2008
;; MSG SIZE rcvd: 50


Now I can receive the emails and they are delivered correctly. However, I still can't send out emails. The emails were sent out without return, but they are not delivered. I tried it both in telnet and MS-Outlook. I don't know where they are right now, but it looks like something is wrong. How should I do right now? What should I check?

Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 26th February 2008, 05:49
davy_wei davy_wei is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Here is actual problem for me.

I can only send emails to the same domain emails. For example, I can send emails from test1@mydomain.com to test2@mydomain.com. I did it successfully in MS Outlook. However, I can't send the email to my email @hotmail.com. I checked "My outgoing server (SMTP) requires authentication" in Outlook. When I click "Send" button, outlook kept asking my password for sending.

Do you know why this happens? What should I check and how to solve the issue.

I appreciate it.
Reply With Quote
  #10  
Old 27th February 2008, 12:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
 
Default

Any errors in your mail log?
Please check if your server is blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Debian Etch) Horizon HOWTO-Related Questions 12 26th February 2008 20:22
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Fedora Core 5) ed bad exit wsand70 HOWTO-Related Questions 2 25th February 2007 21:52
Issues with Postfix using "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" Kyse HOWTO-Related Questions 15 6th January 2007 15:35
Upgrade question for "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" emresumengen HOWTO-Related Questions 3 1st December 2006 15:33
Forwarding Question For Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ mrjjman HOWTO-Related Questions 3 6th April 2006 11:23


All times are GMT +2. The time now is 16:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.