Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th February 2008, 19:13
RayArdia RayArdia is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Atlantic coast NW Spain
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Systemrescuecd hangs after start

Wanting to dual-boot Ubuntu 7.10 onto a running Windoze XP installation, I downloaded systemrescuecd -86 -0.4. All went well until, after the screen shown at para 3 of the howto I typed startx after the prompt

time xx:xx root......sysresccd /root % _

Screen went grey then "Out of range" appeared but no mini hard drive picture to double click on (even though I waited a very long time). Then had to reboot via switch on CPU, same result as before.
What am I doing wrong? BTW Windoze still appears to boot, and work OK.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th February 2008, 12:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

You might want to try this instead if you want a dual-boot system: http://www.howtoforge.com/unetbootin..._ubuntu_fedora
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
RayArdia (28th February 2008)
  #3  
Old 28th February 2008, 09:13
RayArdia RayArdia is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Atlantic coast NW Spain
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Systemrescuecd hangs

Quote:
Originally Posted by falko
You might want to try this instead if you want a dual-boot system: http://www.howtoforge.com/unetbootin..._ubuntu_fedora
Very grateful for your help Falko, but regret to report that unetbootin hangs towards the end of the installation of ubuntu 7.10 process.
Connect my post at http://ubuntuforums.org/showthread.p...25#post4420325
Any suggestions please?
Reply With Quote
  #4  
Old 29th February 2008, 13:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Try
Code:
apt-get install xserver-xorg
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start Openfire at boot? tfunky Server Operation 8 4th January 2008 16:15
Unable to start vmware-server-console satimis Server Operation 2 25th November 2007 00:43
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58
dns server error Hellbound General 7 2nd August 2007 09:18
Start stop script debian ColdDoT Server Operation 3 23rd April 2006 18:45


All times are GMT +2. The time now is 21:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.