Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th February 2008, 10:06
Alam Alam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postmaster Email Problem

Hello People

I have a minor problem with my emails in ISPConfig something I cant get my head around, I have 2 domains in ISPConfig, Domain1 has postmaster@domain1.tld address and abuse alias works fine even passes the DNS Test,

It is the Domain2 where I am having problems configured exactly same as domain1, I have a postmaster@domain2.tld and alias abuse configured now I can send and recv email no problem but when i do DNS test on the domain it tells me domain2.tld cannot recv email for postmaster and abuse.

Any help with on this will be really appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th February 2008, 13:56
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,176
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Is the email address postmaster@domain2.tld listed in /etc/postfix/virtusertable? Are you really sure that the MX record for domain2.com points to this server?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th February 2008, 22:35
Alam Alam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postmaster Email Problem

Hi Till

thank you very much for your reply I am 100% sure the email address for postmaster@domain2.tld is listed in /etc/postfix/virtusertable & I am 100% sure it is pointing to the right mail server.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th February 2008, 14:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please run
Code:
dig mx domain2.tld
and make sure that it points to the right server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th February 2008, 15:27
Alam Alam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postmaster Email Problem

First of all thank you for your interest & reply, I did that and it is pointing to the right mail server.

But saying that if I add a new domain into ISPConfig I have exactly same problem with newly added domain.

I have realized I cannot send email to postmaster@domain2.tld it bounces back. For help I am sending you the link which might give a clearer picture.

http://www.dnsstuff.com/tools/dnsrep...services.co.uk
Reply With Quote
  #6  
Old 18th February 2008, 20:54
Alam Alam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Posmaster email problem

I have resolved the problem ..... Thanks to Till & falko who invested their time in reading my query.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th February 2008, 22:38
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

why not share the solution ?

We might need it someday as well

Thanks

Regards,

Leon
Reply With Quote
  #8  
Old 19th February 2008, 11:50
Alam Alam is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postmaster Email Problem

Quote:
Originally Posted by sygram
why not share the solution ?

We might need it someday as well

Thanks

Regards,

Leon
Hi Leon
Thanks for taking interest.

I am more than happy to do that, it was nothing to do with ISPConfig or any other configuration related to postfix, the culprit was ASSP it was blocking (postmaster & abuse)emails to that particular domain, Hence in ASSP you need to list the domain in the local doamins file & you have to do that everytime you add a new domain to CP.

Hope that helps
Reply With Quote
  #9  
Old 19th February 2008, 14:49
sygram sygram is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Hi Alam,

i appreciate your answer.

Although i do not get all bits, i am sure that i will find it useful in the future

Regards,

Leon
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
email problem, one client only chancer Installation/Configuration 35 13th February 2008 12:34
Problem with email delivery new install - ubuntu 7.10 bas Installation/Configuration 7 6th January 2008 20:05
DNS problem with email drmeg Installation/Configuration 3 30th November 2007 12:26
problem sending email from my webmail to hotmail djida Tips/Tricks/Mods 1 28th May 2007 17:05


All times are GMT +2. The time now is 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.