Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 28th February 2008, 20:26
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Hi Falco

Yes I checked apparmor and it is still off. In past time error comes next day after install .. so I think it was due to awstats mode and its automatic run by cron at night.
In next two days I will try install awstats mode again and test if error come again. For this time everything run smoothly (without awstats mode).

Now I checked differences between new root and home directories and backuped one by diff utility. No differences was found except /root/ispconfig/scripts/shell/awstats.php as expected. Some differs between some binary files (ispconfig_httpd and libphp5.so for example) was found too but it is probably normal.
So I think that awstats .. if is it a culprit .. change permission on some files or kill some new function of ispconfig .. but it is still only idea ..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 2nd April 2008, 12:27
radim_h radim_h is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Prague, Czech
Posts: 420
Thanks: 33
Thanked 24 Times in 19 Posts
Send a message via ICQ to radim_h
Default Not Caused by App Armor

That wasnt caused by Apparmor, i don't use it
but exactly same thing happened to me on Debian Etch 64bit yesterday, when i installed DJTremors AWstats plugin 1.4.1
I had to wipe out anything regarding AWstats and reinstall whole ISPconfig...
After it, i still cannot use ISPC built-in firewall (something happened to Bastile) and whole system seems to be touched somehow...
Thanks god, i was going to migrate whole server to new hardware anyway next week...

It is sad i used really like to use DJTremors plugin and i'd like to use it still, but don't want to take risk and try again..

SupuS d you stil luse DJTremors awstats, , which version and how did you managed it?

Last edited by radim_h; 2nd April 2008 at 12:41.
Reply With Quote
  #13  
Old 2nd April 2008, 14:21
djtremors djtremors is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney
Posts: 278
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 10 Posts
Default

my script/installation doesn't tamper with ispconfig db. Only SELECTs as per webalizer.php so if it effected it in some how, it would be interesting to see exactly how....
__________________
www.emperor-it.com for ISPConfig mods/hacks
Reply With Quote
  #14  
Old 2nd April 2008, 15:26
swieep swieep is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Setting Signalfile Failed: update

21.02.2008 - 15:37:33 => - Setting Signalfile Failed: insert
21.02.2008 - 15:37:44 => - Setting Signalfile Failed: insert
21.02.2008 - 15:45:41 => - Setting Signalfile Failed: insert

02.04.2008 - 14:33:23 => - Setting Signalfile Failed: update
02.04.2008 - 14:34:36 => - Setting Signalfile Failed: update
02.04.2008 - 14:35:12 => - Setting Signalfile Failed: update

Same problem here (as of 21.02.2008) do not use apparmor or have it installed.

updatedb and locate apparmor did not find any result.

I do use awstats, but can not imagine why this should give problems?..

Searched this forum and found only the apparmor solution but it does not fix my problems.. for now I run the writeconf.php manually but this is not workable..

I do not receive errors or warnings when I run the script by hand.. just:

start
UPDATE: 20
UPDATE: 46
UPDATE: 63
INSERT USER: 207
INSERT USER: 197
INSERT USER: 206
INSERT USER: 208
INSERT USER: 209
INSERT USER: 210
UPDATE USER: 38
UPDATE USER: 83
UPDATE USER: 78
UPDATE USER: 79
UPDATE USER: 80
UPDATE USER: 81
UPDATE USER: 175
ende
Reply With Quote
  #15  
Old 2nd April 2008, 15:51
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

This problem solved itself for me after last reinstall of ISPConfig. I didn't install awstats by install script but only copy awstats.php to /root/ispconfig/scripts/shell from backup. Rest of the awstats mode files remain from previous installation.
After that I switched on apparmor too .. and everything run ok.

EDIT: 2radim_h: yes I use last version of DJTremors awstats mode with ISPConfig 2.2.21

Last edited by SupuS; 2nd April 2008 at 15:58.
Reply With Quote
  #16  
Old 6th May 2008, 21:17
Mouton Mouton is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Hello everybody!

I had the same problem and .. you were right. Awstats extracts files in many folders, changing rights to the user you were (root because you need to be root).

To solve the problem, change back the rights of the fallowing folders/files to admispconfig:admispconfig (if you did install with this user:group)

home/admispconfig/
home/admispconfig/ispconfig/
home/admispconfig/ispconfig/sysconf.txt
home/admispconfig/ispconfig/users
home/admispconfig/ispconfig/adminmail.txt
home/admispconfig/ispconfig/web/

(I'm not sure about the files (not folders) rights)

See ya.
Reply With Quote
  #17  
Old 7th May 2008, 08:40
radim_h radim_h is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Prague, Czech
Posts: 420
Thanks: 33
Thanked 24 Times in 19 Posts
Send a message via ICQ to radim_h
Default

so basically:
chown -R admispconfig:admispconfig /home/admispconfig ?
Reply With Quote
  #18  
Old 8th May 2008, 10:24
Mouton Mouton is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Some of the files in sobfolders may not be owned by admispconfig or not of the admispconfig group. The folders listed are the ones that are modified by the archive. So I would not use -R option. But.. could work as well ... ?
Reply With Quote
  #19  
Old 8th May 2008, 21:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

That should work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 09:29
Anyone figured out to integrate FuzzyOCR into ISPConfig on Ubuntu? friday Installation/Configuration 16 10th May 2007 16:25
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
How to install BFD (Brute Force Detection) domino Tips/Tricks/Mods 9 31st March 2006 22:40


All times are GMT +2. The time now is 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.