#1  
Old 8th February 2008, 18:57
jacknetgb jacknetgb is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chilton, Durham, UK
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jacknetgb Send a message via MSN to jacknetgb Send a message via Skype™ to jacknetgb
Default Postfix virtual users

Ive followed the tutorial on here but mail doesnt get delievered properly, nor can i connect to the server with my email client?

How can i diagnose the problem to help you guys assist me?

Thanks,
Jack
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th February 2008, 20:06
thecaoticone thecaoticone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 89
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

The fisrt place to look is in your mail log.

/var/log/mail.log


It should list errors there to give you idea of where to start.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th February 2008, 22:25
jacknetgb jacknetgb is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chilton, Durham, UK
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jacknetgb Send a message via MSN to jacknetgb Send a message via Skype™ to jacknetgb
Default

Right ive attached part of mail.log because the error just seems to repeat. i can see that it cant lookup a table but i dont know where to start or what to check on that.
Code:
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[26403]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[28004]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[28232]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[29111]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31148 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[27430]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31152 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[26433]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[28231]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31151 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[29959]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31150 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[28998]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[29110]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31154 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[27191]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[26975]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[26770]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[29512]: warning: problem talking to service rewrite: Connection reset by peer
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31153 exit status 1
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/smtpd[27394]: warning: problem talking to service rewrite: Success
Feb  8 21:20:55 pandora postfix/master[26284]: warning: process /usr/lib/postfix/trivial-rewrite pid 31155 exit status 1
Feb  8 21:20:57 pandora postfix/smtpd[31156]: connect from bay0-omc3-s28.bay0.hotmail.com[65.54.246.228]
Thanks for all your help
Jack
Reply With Quote
  #4  
Old 9th February 2008, 03:02
thecaoticone thecaoticone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 89
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Check your "/etc/postfix/mysql-virtual_*.cf" files and double check that the "mail_admin" & "mail_admin_password" are identical in all of them.

the files can be found here:
http://www.howtoforge.com/virtual-us...ubuntu-7.10-p2

The "mail_admin" & "mail_admin_password" should also be the exact same in these files:
/etc/pam.d/smtp
/etc/postfix/sasl/smtpd.conf
/etc/courier/authmysqlrc

make sure there are no blank spaces after them ( except for /etc/pam.d/smtp ) and upper and lower cases, numbers, hyphens, etc. match exactly.

any small typo will cause the system problems.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th February 2008, 12:16
jacknetgb jacknetgb is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chilton, Durham, UK
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jacknetgb Send a message via MSN to jacknetgb Send a message via Skype™ to jacknetgb
Default

Right, i can now access my mailbox and everything after manually recreating the mail_admin account using phpmyadmin. But i cant send mail outbound nor recieve email inbound it seems when i do i get
Code:
Feb  9 11:13:18 pandora amavis[22205]: (!) DENIED ACCESS from IP 192.168.2.34, policy bank ''
Any ideas on how to solve this?

Thanks
Jack
Reply With Quote
  #6  
Old 9th February 2008, 17:16
thecaoticone thecaoticone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 89
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

It looks like ip 192.168.2.34 is trying to connect amavis and it should be
127.0.0.1


Check /etc/hosts and make sure the following line exist at the top of the file:

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost


Also check you /etc/postfix/main.cf for the following:

myhostname = server1.example.com
mydestination = server1.example.com, localhost, localhost.localdomain
mynetworks = 127.0.0.0/8
Reply With Quote
  #7  
Old 9th February 2008, 23:37
jacknetgb jacknetgb is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chilton, Durham, UK
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jacknetgb Send a message via MSN to jacknetgb Send a message via Skype™ to jacknetgb
Default

Hmmm, well all they seem to be set correctly, anything else i should check?
Reply With Quote
  #8  
Old 10th February 2008, 08:50
thecaoticone thecaoticone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 89
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 16 Posts
 
Default

I still believe the problem exist between postfix and amavis. I feel that it has to be something in one of those configurations that is causing the problem.

The only files that should be involved are the config files for these 2 programs.

Here is how my mail.log looks after a message is received.
Notice how Postfix is running as localhost.localdomain[127.0.0.1] when connecting to Amavis.

Code:
Feb  9 06:17:06 server postfix/smtpd[17165]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb  9 06:17:06 server postfix/smtpd[17165]: E143BD98DF: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb  9 06:17:06 server postfix/cleanup[17156]: E143BD98DF: message-id=<200802091143.d89b0f463891@www.somewhere.com>
Feb  9 06:17:07 server amavis[16128]: (16128-05) Passed CLEAN, [xxx.xxx.xxx.xxx] [xxx.xxx.xxx.xxx.] <user@www.somwhere.com> -> <user@mydomain.com>, Message-ID: <200802091143.d89b0f463891@www.somewhere.com>, mail_id: XRZQfIdeIda7, Hits: 0., queued_as: E143BD98DF, 16614 ms
Feb  9 06:17:07 server postfix/smtpd[17165]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb  9 06:17:07 server postfix/qmgr[16643]: E143BD98DF: from=<user@swww.somehere.com>, size=2824, nrcpt=1 (queue active)
Feb  9 06:17:07 server postfix/smtp[17157]: 2D10DD98DD: to=<user@mydomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=20, delays=3.3/0.01/0.01/17, dsn=2.6.0, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=16128-05, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as E143BD98DF)
Feb  9 06:17:07 server postfix/qmgr[16643]: 2D10DD98DD: removed
Feb  9 06:17:07 server postfix/virtual[17168]: E143BD98DF: to=<user@mydomian.com>, relay=virtual, delay=0.13, delays=0.1/0.01/0/0.03, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
Feb  9 06:17:07 server postfix/qmgr[16643]: E143BD98DF: removed
The only other thing I can think of is to send you private message where you can compare my configs to yours. I run the same system for email.

Last edited by thecaoticone; 10th February 2008 at 08:54.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Junk mail and spamassassin... sthompson Installation/Configuration 4 27th December 2006 16:11
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41


All times are GMT +2. The time now is 06:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.