#1  
Old 30th July 2007, 00:27
ollietrex ollietrex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool Database Empty After Install

Hello

I am trying to install ISPConfig on a fresh install on Debian 4.0 (Etch) but I am having issues with the install not populating the database with the correct tables. I have followed the guide at http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch and done the basic setup and followed the installation but at the final step I get an error

Code:
Connected successfully to MySQL server
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
Restarting some services...
Stopping Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: inet_protocols: IPv6 support is disabled: Address family not supported by protocol
postfix: warning: inet_protocols: configuring for IPv4 support only
.
Starting Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: inet_protocols: IPv6 support is disabled: Address family not supported by protocol
postfix: warning: inet_protocols: configuring for IPv4 support only
.
Stopping ftp server: proftpd.
Starting ftp server: proftpd.
Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
Code:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
This is at the very end of the install but when I then check the database there are no tables and I cannot log into the system.

Any help would be greatly appreciated.

Cheers

Ollie
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th July 2007, 07:49
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

This is because you have this error message.
Code:
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
You have to erase the Empty DB or give another name during the installation process.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th July 2007, 09:51
ollietrex ollietrex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello

http://babelfish.altavista.com/

+

Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!

=

It is already a data base with the name db_ispconfig present!

Perfect thanks for that, my German is not so good, is it worth submitting this as a bug as it might confuse some users who are not fluent in other languages?

Thanks for all your help

Ollie
Reply With Quote
  #4  
Old 30th July 2007, 09:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

It looks as the string is not translated correctly in the lanhuage files. I added this to the bugtracker.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th July 2007, 10:09
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

I'm sorry, I thought that you choose German as installation language. That’s why I didn’t translate it for you.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th December 2007, 01:48
mikg mikg is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello all,
I am also having issues with the install not populating the database with the correct tables. im using Debain 4.0 w/ a fresh install following the guide here at howtoforge.com. Ive tried multiple times to uninstall and reinstall w/ a different db name every time, always the same results

Code:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
is there a way i can populate the db after install?
Reply With Quote
  #7  
Old 14th December 2007, 08:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
is there a way i can populate the db after install?
No. PLease make sure that a adatabase with name database does not exist before you install, that you use the mysql root user and that the mysql password does not contain any spacial chars.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 14th December 2007, 15:49
mikg mikg is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

AHHHHH! thats it!! Ive been using a PW with special characters. They should really tell you that in the documentation. Thx a million
Reply With Quote
  #9  
Old 1st February 2008, 19:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till
It looks as the string is not translated correctly in the lanhuage files. I added this to the bugtracker.
I've just translated it in the ISPConfig sources.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail System doesnt work! crichton Installation/Configuration 3 17th September 2007 23:49
install Net::DNS chrno Installation/Configuration 4 5th September 2006 17:01
I have 2 servers 1-http, database, dns and 2-email server how to install ispconfig irjunior General 2 2nd August 2006 13:56
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 13:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.